Skip to main content

Nationale-Nederlanden Zorgverzekering.

Gezonder worden en blijven?
Nationale-Nederlanden helpt je.

We willen allemaal oud worden, maar wel gezond oud. Dus blijven we in beweging, we letten op onze voeding en we gebruiken onze zorgverzekering om gezond te blijven.
Onze zorgverzekering? Jazeker, want er zijn diverse mogelijkheden om via je Nationale-Nederlanden Zorgverzekering te werken aan je gezondheid. Deze services zijn voor jou als oud-collega gratis, bovenop de korting die je krijgt op je basis- en aanvullende verzekering.

Ken je de Fit module?
Of je nu dagelijks een uur wandelt of het houdt bij een wandeling naar de bakker, we kunnen allemaal wel wat handvatten voor een gezondere leefstijl gebruiken. De module Fit is exclusief voor collectief verzekerden, dus ook voor jou als oud-collega van Nationale-Nederlanden. De module Fit vergoedt gezondheidscursussen en beweegprogramma’s, persoonlijke gezondheidschecks en sportmedisch advies.

Persoonlijke Gezondheidscheck
Benieuwd naar hoe gezond je nu bent? Wij vergoeden onder andere de Persoonlijke Gezondheidscheck via Niped. De risico’s in je gezondheid, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, worden hiermee inzichtelijk gemaakt. Zo spoor je eventuele problemen al vroeg op. Of beter nog, je kunt eventuele problemen voorkomen. Je krijgt advies en tips om je gezondheid te verbeteren waar je snel en eenvoudig mee aan de slag kunt.

Gezondheids- en EHBO-cursussen
Met de module Fit worden ook de kosten vergoed van gezondheidscursussen en beweegprogramma's die gericht zijn op het bevorderen van jouw gezondheid, of waarin je leert omgaan met je ziekte. Maar ook cursussen voor EHBO bij baby’s en (klein)kinderen of speciaal voor mantelzorgers. Deze worden vergoed tot een maximum van € 150,- per jaar.

Hulp bij mantelzorg
Om goed voor een ander te kunnen zorgen is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Om mantelzorg fysiek en mentaal aan te kunnen is alle hulp welkom. Als mantelzorger heb je recht op diverse services en vergoedingen waarmee je ontzorgt wordt en ook tijd voor jezelf kunt nemen als je dit nodig hebt.

Commissie Sociaal Economische Belangen, 3 juni 2021