Skip to main content

Nieuws

't Is april en het voelt als zomer. Heerlijk. Allemaal vrolijke mensen op straat. Een mooie vernieuwde boulevard van Scheveningen. Het zonnetje schijnt en in het strandpaviljoen houden we de zijkanten open voor wat afkoeling.

Even terug in de tijd. In het najaar van 2021 zagen we het einde van Corona naderen. Een periode van bijna twee jaar, waarin je als vereniging weinig tot niets voor je leden kunt organiseren. Natuurlijk zijn alle andere activiteiten vol actief: het regelen van korting op verzekeringen, het vertegenwoordigen bij de pensioenontwikkelingen en de dagelijkse beslommeringen van een vereniging met haar leden. "Wat kunnen we doen om de vereniging voor oud medewerkers van Nationale Nederlanden (VO-NN) weer in beeld te brengen?". Uit een enquete bleek dat onze leden ook regionale kleine ontmoetingsevenementen op prijs stellen.

In maart 2022 hebben we die handschoen opgepakt. En dan gaat het bijna vanzelf. De een weet een goede locatie aan het strand van Scheveningen. De ander oppert wat suggesties voor sprekers. En dan natuurlijk het regelen. Dat is helemaal goed gekomen. Binnen een paar uren was het gemaximeerde aantal gasten volgeboekt. Een succes dat onze verwachtingen overtrof.

Onze uitnodiging ging de deur uit in wind en regen. We hebben daarin "mooi weer" beloofd. En dat hebben we gekregen! Een voorproefje van de zomer. Een week later was het weer nat en koud. Een beetje geluk moet je hebben.

Weer terug naar Scheveningen. Een relaxte sfeer. Gastvrij personeel dat de overkapping laat zakken voor een optimale beleving. De techniek doet het zoals het hoort. Mensen komen binnen druppelen in groepjes en paren. Enthousiaste geluiden en begroetingen. Iedereen blij. Daar doe je het voor!

Ruud verwelkomt de mensen. Iedereen is mooi op tijd. We missen nog wat mensen. Uit een mailrondje achteraf bleek, dat men problemen had met de eigen gezondheid of met die van anderen. Jammer! Dat kan bij onze doelgroep. Volgende keer nodigen we meer mensen uit. Les 1!

Hans vertelt over alles wat zijn commissie binnen VO-NN allemaal doet voor de leden. Een goed en afgerond verhaal. Gevolgd door een ander ledenraadslid uit het Zuidoosten: William vertelt ons aan de hand van een link https://www.nabestaandenontzorgen.nl/nalatenschapstest.php in welke gevallen je een nalatenschap zelf kunt doen en wanneer het beter is om er een deskundige register executeur er bij te halen. Het is verstandig om op gezette tijden na te gaan of je nog iets moet regelen of aanpassen aan je (levens-)testament.

En dan wordt het tijd voor de onderlinge contacten. En daar kwamen meeste leden voor. Bij een kleiner gezelschap kom je minder oude bekenden tegen, was de belangrijkste reactie op de vraag van Paul wat we de volgende keer beter konden doen. Les 2!

Mooie mensen in een relaxte omgeving, die elkaar hebben gemist met een hapje en een drankje. We hebben onze doelstelling meer dan behaald. Weet je, VO-NN is geen pensionadovereniging zoals je denkt in de periode dat je nog werkt. Het is een ontmoetingsplaats van gelijkgezinden 50+ die elkaar weer eens willen terug zien. Uiteindelijk gaat dat toch kriebelen. En dan voldoet LinkedIn niet helemaal om te zien wat er van je oud-collega's geworden is. Mensen waar je hele dagen op het werk mee hebt opgetrokken. Doe jezelf een plezier en gun jezelf die paar uitjes in het jaar. Het is altijd relaxt en goed verzorgd. En je krijgt elk kwartaal een update in de  vorm van een mooi Magazine!

We gaan je zien!