Skip to main content
foto2.jpeg
  • Het nieuwe VO-NN Magazine al gelezen?
  • Klik op "Beschikbare plaatsen" om te zien of er annuleringen voor activiteiten zijn.

Het nieuwe magazine 2024 nr. 1

Frances

NOSTALGISCH BEZOEK AAN HP EN DP

Ze zat er nog: Lia de receptioniste die me in de tijd dat ik nog bij Nationale-Nederlanden werkte altijd zo vriendelijk begroette als ik 's morgens het pand betrad. Ze herkende me ook nog toen ik na vele jaren weer eens het gebouw Delftse Poort bezocht. Eigenlijk had ik er niets te zoeken, maar na een lange treinreis was ik toe aan een sanitaire stop. Verder dan het toilet en de receptie kwam ik niet. Ik kreeg nog wel een kopje koffie, maar het gebouw ingaan mocht niet. Terwijl ik graag had willen zien hoe het geworden was na alle verbouwingen waarover ik ex-collega's had gehoord. NN was echter allang niet meer de enige gebruiker van het pand en dus golden er strenge regels.

Eenduidige wijze van indexeren pensioenfondsen

De vakorganisaties hebben hun achterbannen geraadpleegd over het harmoniseren van de indexatie. Een ruime meerderheid van de leden die vanuit ING en NN zijn aangesloten bij de verschillende vakorganisaties, heeft zich inmiddels uitgesproken vóór aanpassing en daarmee harmonisatie van de indexatiemaatstaf.

Indexatie op basis afgeleide CPI-index

Naar de toekomst toe krijgen daarom alle pensioenen ondergebracht bij het Pensioenfonds ING (PFI) dezelfde indexatie op basis van de afgeleide CPI-prijsindex. Vanaf nu gebruiken alle fondsen (PFI en CDC-NN en CDC-ING) dezelfde afgeleide CPI-prijsindex, maar kunnen er vanwege de verschillen in dekkingsgraad bij de genoemde fondsen ook in de toekomst nog wel verschillen in het niveau van indexatie voorkomen.

Ingangsdatum en indexpercentages

De ingangsdatum bij PFI is 1-1-2022, dat wil zeggen dat er bij PFI over de afgelopen twee jaren nog indexatie zal plaats vinden. Over beide jaren 2022 en 2023 zal in totaal 12% worden geïndexeerd. Dat betekent 12% over twee jaar voor iedereen:

  • mensen met prijsindexatie: hebben 8% gehad over 2022 dus krijgen er 4% bij;
  • mensen met NN-loonindex hebben 3% gehad in 2022 en 3% in 2023, krijgen er dus 6% bij;
  • mensen met ING-loonindex hebben 0% gehad in 2022 en 4% in 2023 en krijgen er dus 8% bij.

    Het fonds heeft hier, om administratieve redenen, even tijd voor nodig, maar het komt er aan!

Het Pensioenfonds ING zal u verder informeren.

Activiteiten

Beschikbare plaatsen

​Manneke pis

Ik zie hem in mijn ooghoeken in de Jumbo, een oud NN collega uit de buitendienst in het Noorden. Eigenlijk heb ik niets met Jumbo, maar ben er 'verdwaald' door een wegafsluiting naar mijn eigen super AH. Geel is niet mijn kleur. Blauw kennelijk wel, want ik kreeg vroeger bij 360 graden feedback cursussen al vaak de kleur blauw toegewezen. En bij Jumbo kom ik zelden. In de zomer van vorig jaar, bij een bezoekje aan autoraces op het circuit van Assen sta ik onverwacht en plotseling naast Frits van Eert, de voormalige topman van Jumbo. 

Meer over het Webinar Duurzaam Wonen? Klik hier...

Leden van de nieuwe ledenraad bekend

De termijn waarbinnen onze leden zich kandidaat konden stellen voor de nieuwe ledenraad is voorbij.
Er hebben zich 9 leden gemeld die zich kandidaat wilden stellen voor de ledenraad en dat aantal is gelijk aan het aantal plaatsen in de nieuwe ledenraad. Het is dus niet nodig om verkiezingen te organiseren.
De zittingstermijn van de huidige ledenraad loopt in september 2024 af en vervolgens zullen de nieuwe leden hun plek innemen.

Wie?
Wie zijn dan de 9 leden die vanaf september 2024 de ledenraad vormen? Het is een mix van deelnemers uit de huidige ledenraad en nieuwe deelnemers geworden. Hieronder hun namen. In de maart editie van ons VO-NN Magazine stellen zij zichzelf uitgebreid aan je voor en heb je ook het gezicht erbij. Voor nu alleen de namen.

Vanuit de huidige ledenraad
William Brinkley
Hasko van Dalen
Jan Groeneveld
Aad Kant
Hans Korink
Guyot van Meer

Als nieuw lid
Henk Grit
Wim de Ruijter
Jelle Smits

Wij feliciteren de leden van de nieuwe ledenraad met hun benoeming en hebben er alle vertrouwen in dat zij zich samen met het bestuur zullen inzetten voor een toekomstbestendig VO-NN waar alle leden profijt van zullen hebben.

Kiescommissie VO-NN

Static overlay

SECRETARIAAT:
Tom Kuyper
Paul Pellastraat 234 - 7558 HM Hengelo
Telefoon: 035 - 631 2166 (ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur.
Het secretariaat is niet altijd per telefoon bereikbaar. Stuur dan een e-mail.
E-mail: info@vo-nn.nl Bank: NL58INGB0007368454

Vereniging voor oud-medewerkers NN Group

Copyright: VO-NN