Skip to main content
foto2.jpeg

WAT MOET U DOEN BIJ EEN ADRESWIJZIGING, HUWELIJK, GEREGISTREERD PARTNERSCHAP, SAMENWONEN, SCHEIDEN OF OVERLIJDEN?

Let op: de pensioenfondsen en/of AZL als pensioenuitvoerder mogen uw adreswijziging of overlijden in Nederland niet doorgeven aan uw oud-werkgever.
U moet dit zelf (laten) doen. Dit is zeker van belang wanneer u maandelijks een zogenoemde uitbetalingsspecificatie krijgt in verband met de verrekening van de personeelskorting op de hypotheekrente.

ADRESWIJZIGING

 • Nationale-Nederlanden HR Connect: kunt u bereiken via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per telefoon 010 – 513 0133. HR Connect is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.30 uur.
 • Pensioenfonds ING en Pensioenfonds NN CDC: Wanneer u binnen Nederland verhuist, hoeft u uw pensioenfonds niet te informeren. De gemeente waar de wijziging is doorgegeven, doet dat. Verhuist u naar het buitenland, in het buitenland of vanuit het buitenland naar Nederland dan moet u wel zelf het pensioenfonds informeren
 • Pensioenfonds ING Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Pensioenfonds NN CDC – Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het postadres voor beide pensioenfondsen is: postbus 4471, 6401 CZ Heerlen
 • Bij bijvoorbeeld een opname in een verpleeghuis, is het verstandig na te gaan op welk adres u de post wilt ontvangen, zoals de pensioenspecificatie of andere informatie van NN. Een correspondentieadres kunt u zelf invoeren op de site van de pensioenfondsen. U kunt daar ook aangeven of u uw post zoveel mogelijk per email wilt ontvangen.
 • VO-NN: u kunt zelf uw adres aanpassen in mijn gegevens of de adreswijziging per post doorgeven: VO-NN, Paul Pellastraat 234, 7558 HM Hengelo

HUWELIJK, GEREGISTREERD PARTNERSCHAP, SAMENWONEN OF SCHEIDEN

U gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap aan, samenwonen of scheiden. In hoeverre u iets moet doen richting uw pensioenfonds, kunt u lezen op de website van Pensioenfonds ING: www.pensioenfondsing.nl of Pensioenfonds NN CDC: https://nn.cdcpensioen.nl/

OVERLIJDEN

 • Als u in Nederland woont, is het niet nodig een overlijden te melden bij uw pensioenfonds. Na het melden van het overlijden bij de gemeente wordt dit doorgegeven aan het pensioenfonds. Een overlijden in het buitenland moet door de nabestaanden wel gemeld worden bij uw pensioenfonds. Dat kan door een kopie van de overlijdensakte te sturen of te mailen.
 • Pensioenfonds ING: Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Pensioenfonds NN CDC: Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het postadres voor beide pensioenfondsen is: postbus 4471, 6401 CZ Heerlen.
 • Nationale-Nederlanden: HR Connect kunt u bereiken via email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per telefoon 010 – 513 0133. HR Connect is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 17.30 uur.
 • VO-NN: wij worden NIET AUTOMATISCH op de hoogte gesteld van een overlijden.

Het melden van overlijden kan via het mutatieformulier op www.vo-nn.nl of per post:

VO-NN, Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

SEB augustus 2022