Uw Wegwijzer is in 3 hoofdstukken ingedeeld

 1. Wat biedt ONVZ u?
 2. De ANW Hiatenverzekering
 3. Wat moet u doen bij een adreswijziging, huwelijk of overlijden?

Wat biedt ONVZ u?

Als oud-medewerker van NN, die pensioenrechten heeft opgebouwd bij uw oud-werkgever kunt u met korting op de premie deelnemen in het collectieve contract dat onder de naam NN Loyaal bij ONVZ loopt. Op het moment dat u een pensioenuitkering van uw oud werkgever NN krijgt, kunt u vervolgens overstappen naar het contract voor werknemers en gepensioneerden.

Via www.vo-nn.nl kunt u doorklikken naar de speciale webpagina’s bij ONVZ. Wilt u ONVZ bellen? Het telefoonnummer is 030-63 96 222

Individuele voortzetting van de ANW hiatenverzekering

De collectieve ANW hiatenverzekering eindigt bij het ontslag van een medewerker. Ook bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de deelnemer is dat het geval. Doorgaans is dat óók het moment waarop het ouderdomspensioen ingaat.

Voor alle informatie over de individuele voortzetting van de ANW hiatenverzekering klikt u hier

Wat moet u doen bij een adreswijziging, huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenwonen, scheiden of overlijden?

Let op: de pensioenfondsen en /of AZL als pensioenuitvoerder geven uw adreswijziging of overlijden in Nederland niet door aan uw oud- werkgever. 
U moet dit zelf (laten) doen.

Adreswijziging

 • Nationale-Nederlanden HR Connect: 070 – 513 01 33 (optie HR), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Locatie: HP A 08, postbus 90425, 2509 LK Den Haag
 • Pensioenfonds ING en Pensioenfonds NN CDC: Wanneer u binnen Nederland verhuist, hoeft u uw pensioenfonds niet te informeren. De gemeente waar de wijziging is doorgegeven, doet dat. Verhuist u naar het buitenland, in het buitenland of vanuit het buitenland naar Nederland dan moet u wel zelf het pensioenfonds informeren.
 • Pensioenfonds ING - Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 • Pensioenfonds NN CDC – Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het postadres van beide pensioenfondsen is: AZL, postbus 4471, 6401 CZ Heerlen
 • Bij bijvoorbeeld een opname in een verpleeghuis, is het verstandig na te gaan op welk adres u de post wilt ontvangen, zoals de pensioenspecificatie of andere informatie van NN. Een correspondentieadres kunt u zelf invoeren op de site van de pensioenfondsen.
 • VO-NN: u kunt zelf uw adres aanpassen in mijn gegevens of de adreswijziging per post doorgeven: VO-NN, postbus 499, 1400 AL Bussum.   

Huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenwonen of scheiden

U gaat trouwen, samenwonen of scheiden. In hoeverre u iets moet doen richting uw pensioenfonds, kunt u lezen op de website van uw pensioenfonds. Pensioenfonds ING: www.pensioenfondsing.nl of Pensioenfonds NN CDC: www.nn.cdcpensioen.nl

Overlijden

 • Als u in Nederland woont, is het niet nodig een overlijden te melden bij uw pensioenfonds. Na het melden van het overlijden bij de gemeente wordt dit doorgegeven aan het pensioenfonds. Een overlijden in het buitenland moet door de nabestaanden wel gemeld worden bij uw pensioenfonds. Dat kan door een kopie van de overlijdensakte te sturen of te mailen.
 • Pensioenfonds ING- Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 • Pensioenfonds NN CDC– Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het postadres van beide pensioenfondsen is: AZL, postbus 44 71, 6401 CZ Heerlen
 • Nationale-Nederlanden HR Connect: 070 – 513 01 33 (optie HR), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Locatie: HP A 08, postbus 90425, 2509 LK Den Haag
 • VO-NN: de vereniging wordt niet automatisch op de hoogte gesteld van een overlijden. 
  Het melden van overlijden kan door middel van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post: VO-NN, postbus 499, 1400 AL Bussum.

Versie 7 juni 2017

­