Skip to main content

Blogs VO-NN

Hier vindt u blogs van VO-leden. Wilt u zelf ook blogs schrijven, neem dan contact op met het secretariaat. U kunt altijd op de blogs reageren. U vindt dan de reactiemogelijkheid onder de tekst. U kunt zich ook abonneren op de blogs. U krijgt dan een e-mail met de laatste blog.

Mijn NN (3)

 Recent werd ik gebeld door Jouke Friewijk, ex. Buitendienst NN in Noord en lid van onze club. Luis Caron was overleden was zijn trieste boodschap. Het kwam bij mij wel even heftig binnen, hoewel ik wist dat hij al enige tijd niet goed was. Louis Caron, lid van onze club, en vroeger kantoorhoofd in Leeuwarden in het Rayon Friesland. Friesland, mijn eerste standplaats als Rayondirecteur.

Op het hoofdkantoor van NN aan de Schiekade in Rotterdam werd ik benoemd tot RDL door Charls en Leopold, directieleden. Charls vond ik wel een aparte vogel. Veel humor, maar ook andere kwaliteiten. Ik herinner me een bezoek met hem, toen ik Rayondirecteur in Rijnmond was, aan één van onze grootste tussenpersonen, HCA (Hypotheek Centrum voor Academici) in een fraai gebouw tegenover DP. Charls zag kans om onze relatie met Wams, eigenaar en directeur van HCA, in een paar minuten om zeep te brengen. Na een klein kwartiertje stonden we weer buiten. Daar ging de omzet van Rayon Rijnmond! Maanden later zag ik kans om samen met Leonard van der Hoeven de relatie te herstellen en klotste de omzet daarna ons over de schoenen. Later, bij het vertrek van Charls naar de VS, en de komst van zijn opvolger Laman Trip, mocht ik bij zijn afscheid nog optreden als cowboy en Frances Luns als country girl, die nog Rocking Billy (RiaValk) zong als ik me goed herinner.

Maar goed, benoemd in Friesland dus, met een sfeervol Rayonkantoor naast het Oranje Hotel. Friesland voelde als een warm bad. Louis Caron had service in zijn genen en er heerste een geweldige positieve sfeer op het kantoor. Ik had met hem een speciale band. Al was het alleen maar omdat hij een fanatieke Cambuur supporter was en ik dat ook een sympathieke club vond. Ook nu nog trouwens, in dit rampjaar waarin Emmen, Cambuur en Groningen een toontje lager moeten zingen!

Met kantoorhoofden heb ik trouwens altijd een goede band gehad. Greetje Kollen in Groningen, Hans van Heusden in Rijnmond en Suze de Levie en later Rita Roerink in Amsterdam. Allemaal personen met een grote service gerichtheid en warme mensen. Ze werden door de tussenpersonen veelal op handen gedragen. Mijn overplaatsing van Friesland naar Groningen/ Drenthe, na al ruim een jaar, als RD ging geruisloos, maar die naar het Westen, met een verhuizing erbij naar Voorburg, heeft me vele slapeloze nachten bezorgd Maar mijn echtgenote duwde me over de drempel. Zoals wel vaker bij belangrijke beslissingen. "Doe het nou maar, zei ze, anders heb je later misschien spijt." En dus werd ons landgoedje in Friesland geruild voor een huis van NN-Vastgoed in de Tulpentuin in Voorburg, hoewel ik eerst nog wel even negen maanden bivakkeerde in Barbizon!!

Met de Rotterdammers kon ik het overigens prima vinden, in Amsterdam moest ik wel even wennen aan de Amsterdamse humor. Als ik terugkijk bewaar ik toch wel de beste herinneringen aan Groningen, met ons Rayonkantoor op de Grote Markt, naast de Martinitoren. Een riante plek en ik had een prachtige grote kamer met uitzicht op de markt.

Maar wat persoonlijke sfeer betreft staat Leeuwarden met stip op 1 Na totaal een zestal jaren als Rayondirecteur kwam dan de benoeming tot directeur buitendienst van NN-Leven. Laman Trip was de brenger van de benoeming en was mijn directe baas. Het was een tijdperk waarbij we vele evenementen sponsorden en op stap gingen met de tussenpersonen. Volleybal, tennis (Ahoy) en natuurlijk vooral voetbal. WK Amerika, EK in Engeland en WK in Frankrijk. Het kon niet op.

Vooral Engeland was geweldig, met Jan Mulder, Louis van Gaal en Peter Koelewijn als gasten. Dit alles ruim voor 2000N dat voor velen de wereld op zijn kop zette. Zo ook voor Louis Caron, die met zijn kantoor naar Drachten moest verhuizen en zich niet meer thuis voelde in de nieuwe structuur. Maar toch een NN'er in hart en nieren. We zijn een fijne collega verloren in Noord.

29-07-2023 Frits Boss

NB. Namens de VO-NN heb ik de uitvaart van Louis Caron bezocht en Tjallie zijn vrouw sterkte gewenst met het verlies.

×
Blijf op de hoogte.

Je kunt je abonneren op de blogs. Je krijgt een e-mail als er een nieuwe blog is geplaatst.

Een wereld op zichzelf ….
 

Reacties 3

Gast - Anna Maria Huneman op zaterdag, 09 september 2023 13:44
Range

Ik ben Anneke Huneman.70 haar lang een vriend van Marianne Range.Ze zou he graag eens spreken..


Ik ben Anneke Huneman.70 haar lang een vriend van Marianne Range.Ze zou he graag eens spreken..
Gast - Frits Boss op woensdag, 13 september 2023 14:58
Marianne Range

Dag Anneke, wat een bijzondere verrassing om een bericht van jou te mogen ontvangen. Gaat het goed met je? Hier is alles prima. Marianne herinnner ik me vooral vanfa de lagere school aan de Kees de Haanstraat in HS. Ik moet zelfs nog ergens een foto hebben van de vijfde of zesde klas waar ze opstaat (met vlechten??). Hoe gaat het met haar?
Hartelijke groet,
Frits Boss

Dag Anneke, wat een bijzondere verrassing om een bericht van jou te mogen ontvangen. Gaat het goed met je? Hier is alles prima. Marianne herinnner ik me vooral vanfa de lagere school aan de Kees de Haanstraat in HS. Ik moet zelfs nog ergens een foto hebben van de vijfde of zesde klas waar ze opstaat (met vlechten??). Hoe gaat het met haar? Hartelijke groet, Frits Boss
Gast - Hans Kadiks op maandag, 18 september 2023 15:17
Felicitatie

Beste Frits, Van harte gefeliciteerd met het Ere-lidmaatschap van VO-NN. Gezien de vele werkzaamheden die je hebt verricht voor deze club, zeer verdiend.
Overigens leuk die blog;herken er vele passages uit vanuit de verschillende functies die we vervuld hebben. Ga ermee door, je doet er vele mensen een plezier meer. Gezien onze lange werkzaamheden voor NN een onuitputtelijke bron.

Beste Frits, Van harte gefeliciteerd met het Ere-lidmaatschap van VO-NN. Gezien de vele werkzaamheden die je hebt verricht voor deze club, zeer verdiend. Overigens leuk die blog;herken er vele passages uit vanuit de verschillende functies die we vervuld hebben. Ga ermee door, je doet er vele mensen een plezier meer. Gezien onze lange werkzaamheden voor NN een onuitputtelijke bron.
vrijdag, 22 september 2023

Captcha afbeelding