In 2018 kan je voor je zorgverzekering kiezen uit 3 zorgverzekeraars.

 • ZILVEREN KRUIS is de zorgverzekeraar van de collectieve zorgverzekering van VO-NN. Alle leden van VO-NN kunnen aan deze collectieve verzekering deelnemen. Met Zilveren Kruis hebben wij afspraken voor je gemaakt over korting op de premie. Zo krijg je 10% korting op de premies van de basisverzekering en de aanvullende (tand) verzekeringen. Op de speciaal voor senioren ontwikkelde Extra Vitaal dekking ontvang je zelfs 20% korting.

RISK DIRECT is als tussenpersoon betrokken bij de VO-NN zorgverzekering. De medewerkers van RISK Direct zijn graag bereid je te helpen bij het maken van je keuzes.

 • ONVZ is de zorgverzekeraar waarmee NN Group een collectief zorgverzekeringscontract heeft afgesloten.
 • Als gepensioneerde kan je gebruik maken van dit contract. Je ontvangt 10% korting op de premie van de basisverzekering en 20% korting op de premie van de aanvullende (tand) verzekeringen.
 • Ben je als oud-medewerker nog niet gepensioneerd en heb je pensioenrechten opgebouwd bij NN Group dan biedt ONVZ je de NN Loyaal zorgverzekering aan. De kortingspercentages bij dit contract zijn 10% voor de basisverzekering en 15% voor de aanvullende (tand)verzekeringen. Op het moment dat je met pensioen gaat, kan je overstappen naar het collectieve werkgeverscontract van NN Group.
 • Delta Lloyd is de 2e zorgverzekeraar waarmee NN Group een collectief zorgverzekeringscontract heeft afgesloten. Als gepensioneerde kan je gebruik maken van dit contract. Je ontvangt 9% korting op de premie van de basisverzekering, 26% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen en 20% korting op de premie van de tandartsverzekeringen.

Het ONVZ aanbod voor 2018

 • De Vrije Keuze Basisverzekering: een restitutieverzekering met vrije keuze voor ondermeer de huisarts, de specialist, het ziekenhuis en de medicijnen.
 • Aanvullende verzekeringen: als aanvulling op de basisverzekering biedt ONVZ u de keuze uit 6 aanvullende verzekeringen. Van beperkt tot heel uitgebreid. Deze aanvullende verzekeringen bevatten ondermeer fysiotherapie, preventiecursussen, brillen en lenzen en dieetadvisering. De hoogte van de premie en de vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Vanaf de keuze Top fit moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is. Bij de Loyaal verzekering is dit vanaf Optifit.
 • Tandverzekeringen:Tandverzekeringen:
  ONVZ introduceert een geheel nieuwe tandverzekering. De dekking van de Tandfit Preventief is volledig gericht op preventie. ONVZ werkt hierbij samen met Philips. Onderdeel van de tandverzekering is dat u de beschikking krijgt over de op dit moment meest geavanceerde (Philips) tandenborstel met slimme technologie. Een goede tandenborstel is immers een randvoorwaarde voor wie zijn mond gezond wil houden. Uit tal van onderzoeken blijkt dat een goede mondgezondheid een positieve invloed heeft op uw algemene gezondheid!
  Naast de Tandfit Preventief biedt ONVZ nog 4 andere tandverzekeringen aan. 
  Voor de Tandfit Preventief dekking is geen medische beoordeling van toepassing. Vanaf Tandfit C, bij de Loyaal verzekering vanaf tandfit B kan dat wel het geval zijn.

WERELDFIT:

 •  Dit is een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland. Net als voor repatriëring, eerder terugkomen, opsporing en redding.
 • Planbare medische zorg in Duitsland en België is eveneens gedekt. ONVZ vergoedt de kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt
 • Wereldfit en de (doorlopende) reisverzekering: er zijn overlappingen. Wereldfit is geen vervanger voor je reisverzekering. Je kunt overwegen, zo dit mogelijk is, de moduul medische (of geneeskundige) kosten van je reisverzekering er af te halen.
 • Het verplichte eigen risico van de basisverzekering wordt niet vergoed, terwijl dit bij de reisverzekering bijna altijd wel het geval is.
 • Stel voor jezelf vast of de Wereldfit dekking in jouw situatie nuttig of noodzakelijk is.
 • Declareren kan eenvoudig met de ONVZ app. Een app waarmee je ook wijzigingen doorgeeft en het vergoedingenoverzicht van je verzekeringen bekijkt. Voor het declareren kan je natuurlijk ook gebruik maken van MijnONVZ.

Informatie en premies: Op de website van ONVZ vindt je alle informatie. Klik hier als je gepensioneerdbent of je klikt hier als je

oud-medewerkers met pensioenrechten bent. Telefonisch contact met ONVZ: 030 – 639 62 22l.

Het Zilveren Kruis aanbod voor 2018

De Basisverzekering: Zilveren Kruis biedt je een drietal mogelijkheden

 • De Basis Zeker: een naturaverzekering met een ruime keuze uit gecontracteerde zorgverleners. Je krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Ga je naar een zorgverlener die niet door Zilveren Kruis is gecontracteerd, dan vergoedt Zilveren Kruis 75%.
 • De Basis Exclusief: een restitutieverzekering waarbij jijzelf je zorgverlener kiest. Bij alle ziekenhuizen krijg je 100% vergoed. Bij zorgverleners zonder contract betaalt Zilveren Kruis 100% van het zogenoemde marktconforme tarief.
 • De Basis Budget: een naturaverzekering met een lagere premie, maar ook met minder keuze uit gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners.

AANVULLENDE VERZEKERINGEN:

 • Zilveren Kruis biedt je veel mogelijkheden. Een aantal aanvullende verzekeringen met een verschillende inhoud qua prijs en dekking.
 • Naast bijvoorbeeld fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen, is bij Zilveren Kruis spoedeisende hulp in het buitenland standaard onderdeel van de aanvullende verzekering. Je wordt bijna altijd zonder medische beoordeling geaccepteerd. Voor Aanvullend Tand 3 en 4 geldt een medische acceptatie.
 • Hulp bij Mantelzorg Zilveren Kruis zorgt er voor dat de vergoeding Hulp bij mantelzorg in 2018 breder inzetbaar is. Niet alleen voor vervangende mantelzorg, maar de vergoeding is bijvoorbeeld ook in te zetten voor de ondersteuning die nodig is om de mantelzorgtaak vol te houden. Maatwerk, in overleg met de Zorgcoach. Vanaf Aanvullend 2 sterren ontvang je een vergoeding voor Hulp bij mantelzorg.
 • Extra Vitaal: Een pakket met vergoedingen die je helpt om je vitaal te blijven voelen. Zodat je dingen kunt blijven doen die belangrijk voor je zijn. Extra Vitaal kent bijvoorbeeld vergoedingen voor een Persoonlijke Gezondheidscheck, extra mantelzorgbudget en een valpreventiecursus. Allemaal zaken die van belang kunnen zijn om langer en veiliger in je eigen huis te kunnen blijven wonen.
 • De Zorgcoach: Een persoonlijk Zorgcoach begeleidt en helpt je bij het aanvragen en regelen van je zorg. Bij welk ziekenhuis kan je met je specifieke klacht het beste c.q. het snelste terecht? De Zorgcoach kan je ook helpen bij het vinden van de arts voor een second opinion.

Tip: Heb je al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis? Via Mijn Zilveren Kruis kan je deze verzekering oversluiten naar de VO-NN zorgverzekering. Het collectiviteitsnummer is 207082072.

Informatie en premies: voor de VO-NN zorgverzekering werken wij samen met RISK Direct. De medewerkers van RISK Direct kunnen je alles vertellen over de VO-NN zorgverzekering en je helpen bij het maken van je keuzes. Je kunt hier doorklikken naar de speciale webpagina bij RISK Direct.

Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met de medewerkers van RISK Direct. Het speciale telefoonnummer voor leden van VO-NN is
030 – 634 62 46. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgverzekering Delta Lloyd voor gepensioneerden van NN Group in 2018

Voor wie?

Alle gepensioneerden van NN Group kunnen gebruik maken van het aantrekkelijke aanbod op de Delta Lloyd Zorgverzekeringen 2018. Uiteraard profiteren alle inwonende gezinsleden op hetzelfde adres mee.

Wat zijn de voordelen?

Het Delta Lloyd collectieve ziektekostencontract biedt je de volgende voordelen:

 • Een zeer aantrekkelijke premie door de scherpe collectieve personeelskorting;
 • Ruime vergoedingen in de aanvullende verzekeringen;
 • Je bepaalt zelf naar welke zorgverlener je gaat;
 • Een second opinion van een (internationale) topspecialist via Best Doctors;
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week je medische vragen stellen aan de Delta Lloyd Gezondheidslijn;
 • Met Mijn Delta Lloyd Zorgverzekering heb je inzicht in je zorgkosten, je eigen risico, online declareren en nog veel meer;
 • Met de Meegroeiservice van Delta Lloyd heb je de mogelijkheid om de aanvullende verzekeringen gedurende het verzekeringsjaar één keer extra aan te passen als de persoonlijke situatie daarom vraagt.

Wat is verzekerd?

Naast de basisverzekering bepaal je zelf hoe uitgebreid je dekking is. Bij Delta Lloyd heb je de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen:

 • Aanvullende verzekeringen: Start, Extra, Compleet, Comfort, Top en Zilver. Voor deze verzekeringen worden geen medische waarborgen gevraagd.
 • Aanvullende TandenGaaf verzekering tot maximaal verzekerd bedrag 250, 500, 1.000 en 1.500 in Euro’s. Voor TandenGaaf 1.000 en 1.500 kan een tandartsverklaring worden gevraagd.

Delta Lloyd helpt je bovendien bij het kiezen van je zorgverlener, je hebt recht op wachtlijstbemiddeling en je kunt ook in het buitenland via de Delta Lloyd Hulpdienst altijd advies krijgen over geneesmiddelen, artsen en ziekenhuizen.

Je vindt alle informatie over de Delta Lloyd Zorgverzekering op www.deltalloyd.nl/zorgverzekering . Let op: de premies op die webpagina zijn niet de premies voor het collectieve contract! Daarvoor gebruik je de link hieronder.

Wat kost het?

Je kunt zelf je premie berekenen, voor het door jou gewenste pakket. Kijk voor meer informatie op: www.deltalloyd.nl/zorgverzekering/berekenen . Log in met de Delta Lloyd collectiviteitscode 14116 en vergelijk zelf. 

Alle verzekerden, dus collega’s, hun gezinsleden en gepensioneerde collega’s van NN-Group in Nederland kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen op de premies:

 • 9% op de basisverzekering;
 • 26% op de aanvullende verzekeringen;
 • 20% op de TandenGaaf verzekeringen.


Premie

De premie voor de Delta Lloyd Zorgverzekering is vastgesteld op € 108,82 premie 2018 (inclusief collectiviteitskorting).

Directe link: www.deltalloyd.nl/zorgverzekering/berekenen

Overstappen of wijzigen

 • Ben je nu al verzekerd via Delta Lloyd?
  Voor meer informatie kun je bellen met de medewerkers van de Delta Lloyd Klantenservice via (026) 3 53 53 53.
 • Wil je overstappen naar Delta Lloyd?
  Maak zelf je persoonlijke offerte op de site van Delta Lloyd. Vul de collectiviteitscode 14116 in. Je kunt je dan ook direct aanmelden voor de Delta Lloyd Personeelscollectiviteit. Je huidige verzekering wordt automatisch opgezegd.

        Directe link: www.deltalloyd.nl/zorgverzekering/berekenen

Heb je vragen?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld dat je gepensioneerde van NN Group bent of bel met de medewerkers van de Delta Lloyd Klantenservice via telefoonnummer (026) 353 53 53.

8 december 2017

­