U heeft het aanbod van uw huidige zorgverzekeraar ontvangen. Voor ons een mooie gelegenheid om u te informeren over de zorgverzekeraars waarmee wij als VO-NN nauwe banden onderhouden.
In deze nieuwsbrief geven wij u ook algemene informatie over zaken die bij de keuze van uw zorgverzekering een rol kunnen spelen. Daarnaast leest u wat Zilveren Kruis en ONVZ Zorgverzekeraar u in 2017 te bieden hebben. In een nieuwsbrief is de ruimte hiervoor beperkt, daarom verwijzen wij voor de details naar de websites van de zorgverzekeraars.
Welke verzekeraar is voor u de beste? Welke polis past echt bij u? Dit hangt af van uw persoonlijke situatie. VO-NN kan u bij het maken van uw keuze niet helpen. VO-NN spreekt ook geen voorkeur uit voor ONVZ of Zilveren Kruis. Het maken van de uiteindelijke keuze is aan u.

Wie is wie?

ONVZ Zorgverzekeraar: is een non-profit zorgverzekeraar met ruim 460 duizend verzekerden. De verzekeraar biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ laat de belangrijkste zorgkeuzes aan zijn verzekerden over: zij bepalen naar welk ziekenhuis ze gaan en door welke dokter ze zich laten behandelen. Mede dankzij die vrije keuze wordt ONVZ vaak verkozen tot beste zorgverzekeraar.
Zilveren Kruis: deze zorgverzekeraar, onderdeel van Achmea, is met 3,3 miljoen verzekerden één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Zilveren Kruis staat u met raad en daad bij. Dat gebeurt bij het regelen van zorg, het betalen van zorg, maar ook bij het streven naar vitaliteit voor haar verzekerden.
RISK Direct: is als tussenpersoon betrokken bij de collectieve zorgverzekering van VO-NN bij Zilveren Kruis. RISK Direct werkt met professionele adviseurs. Als tussenpersoon scoort zij al jaren erg hoog met een klanttevredenheidsscore van 8,5.

Welke collectieve contracten zijn er voor

ONVZ: het werkgeverscontract van NN. U kunt hieraan deelnemen wanneer u pensioen ontvangt van het Pensioenfonds

ONVZ: het NN Loyaal contract voor ex medewerkers van NN die nog niet gepensioneerd zijn, maar wel rechten hebben opgebouwd in het Pensioenfonds

Zilveren Kruis: de collectieve VO-NN zorgverzekering, voor alle leden van de vereniging VO-NN.

De verschillende soorten (basis)

Bij het nadenken over uw keuze is het belangrijk om te weten welke soorten polissen worden aangeboden. Wij hebben ze voor uw op een rij gezet.

 • De restitutiepolis: met een restitutiepolis bent u helemaal vrij om uw eigen zorgverlener te kiezen. Met zo’n polis is het dus niet van belang welke zorgverleners zijn gecontracteerd. Behandelingen worden volledig vergoed, tot wat wettelijk is toegestaan. Deze polis biedt daarmee maximale keuzevrijheid.
 • De combinatiepolis: dit is een combinatie van restitutie- en naturapolis. Voor het deel dat onder de naturapolis valt, krijgt u de zorg alleen volledig vergoed als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Het kan zijn dat u moet bijbetalen. Zie hiervoor de naturapolis.
 •  De naturapolis: u kunt bij deze polis kiezen uit de zorgverleners waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Alleen dan worden de behandelingen volledig vergoed. Heeft de zorgverlener waar u naar toe gaat geen contract met uw zorgverzekeraar, dan kan het zijn dat u zelf een deel van de kosten, maximaal een kwart, moet betalen.
 • De budgetpolis: dit is een uitgeklede variant van de naturapolis. Het aantal zorgverleners dat door de zorgverzekeraar is gecontracteerd is lager dan bij de naturapolis. Ook bij deze verzekeringsvorm moet u de behandeling deels zelf betalen wanneer u een niet gecontracteerde zorgverlener bezoekt. De bijbetaling kan hoger zijn dan bij een naturapolis.
 • Aanvullende verzekeringen: zorgverzekeraars bieden u de mogelijkheid tot het sluiten van aanvullende (tand)verzekeringen. Het is goed te weten dat voor de aanvullende (tand)verzekeringen, anders dan voor de basisverzekering, geen acceptatieplicht bestaat. Meestal kunt u zonder problemen tot een bepaalde polis verzekerd worden. Voor de meer uitgebreide polis geldt dat de verzekeraar voorwaarden bij de acceptatie kan stellen. Zeg uw oude aanvullende verzekering dus niet op voordat u zeker weet dat u voor de nieuwe polis geaccepteerd bent!

Het aanbod voor 2017

Zilveren Kruis:  

zilverenkruisbiedt u voor de Basisverzekering 3 mogelijkheden aan:

 • De Basis Zeker: een naturaverzekering met een ruime keuze uit gecontracteerde zorgverleners.
 • De Basis Exclusief: een restitutieverzekering met maximale keuzevrijheid.
 • De Basis Budget: een naturaverzekering die u minder keuze aan zorgverleners biedt dan de Basis Zeker.

 

 • Op de premie van de basisverzekering ontvangen alle leden van VO-NN 10% korting. Ook voor de aanvullende (tand)verzekeringen ontvangt u 10% korting.
 • U heeft de keuze uit 5 aanvullende (tand)verzekeringen. Voor de aanvullende verzekeringen geldt dat u altijd zonder medische beoordeling wordt geaccepteerd. Voor de aanvullende tandverzekering geldt bij Aanvullend Tand 3 en 4 een medische acceptatie. Dat is niet het geval wanneer u bij uw huidige verzekeraar een vergelijkbare tandheelkundige dekking heeft.
 • Pakket Extra Vitaal: u krijgt in het eerste jaar 20% korting op de premie van dit speciaal voor senioren ontwikkelde gezondheidspakket met vergoedingen ten behoeve van uw gezondheid, fitheid en leefstijl. Extra Vitaal biedt een aantal extra’s waaronder een uitgebreide persoonlijke gezondheidscheck.
 • De persoonlijke zorgcoach van Zilveren Kruis geeft zorgadvies en wijst u de weg naar de juiste zorgverlener
 • Met Mijn Zilveren Kruis heeft u online inzicht in uw zorgkosten en past u gemakkelijk uw verzekering aan.
 • Declareren met de Declaratie App van ZilverenKruis.

Hebt u al een zorgverzekering bij Zilveren Kruis, dan kunt u deze oversluiten naar de VO-NN zorgverzekering. U kunt dit doen via Mijn Zilveren Kruis. Het collectiviteitsnummer is 207082072.

Informatie en premies: voor de collectieve VO-NN zorgverzekering bij Zilveren Kruis werken wij samen met RISK Direct. Via de website www.vo-nn.nl kunt u doorklikken naar de speciale webpagina bij RISK Direct.
U kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met de medewerkers van RISK Direct die u alles over de VO-NN zorgverzekering en het maken van uw keuze kunnen vertellen: 030 – 634 62 46. Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ONVZ

 • onvzbiedt u de Vrije Keuze Basisverzekering aan, dit is een restitutiepolis met vrije keuze voor ondermeer huisarts, specialist, ziekenhuisopname en geneesmiddelen.
 • Als gepensioneerde ontvangt u 10% korting op de premie voor de basisverzekering en 20% korting op de aanvullende (tand)verzekeringen.
 • Bent u nog niet gepensioneerd, maar heeft u wel rechten opgebouwd in het Pensioenfonds ING dan ontvangt voor de basisverzekering 10% korting op de premie en op de aanvullende (tand)verzekeringen is het kortingspercentage 15%. U maakt dan gebruik van het NN Loyaal contract.
 • Voor de aanvullende (tand)verzekering biedt ONVZ u ruime mogelijkheden, van een beperkte aanvulling tot een zeer uitgebreide. In de aanvullende verzekering vindt u vergoedingen voor ondermeer fysio-en oefentherapie, dieetadvisering, vergoeding voor bril en lens en een gezondheidscheckup. De hoogte van de premie en de vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Tot en met de optie Optifit en Tandfit B (Bij ING Loyaal Benfit en Tandfit A) is geen medische beoordeling van toepassing.
 • Wereldfit: een nieuwe aanvullende verzekering voor medische kosten in het buitenland.
 • De ZorgConsulent is uw gids in zorgland. De ZorgConsulent heeft een luisterend oor voor u en zoekt de oplossing die precies past bij uw situatie.
 • Declareren en wijzigingen doorgeven doet u met de ONVZ App. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van

Informatie en premies: op onze website, www.vo-nn.nl , kunt u doorklikken naar de webpagina van de ONVZ zorgverzekering die voor u van toepassing is. U kunt de verzekering direct afsluiten of eerst een offerte aanvragen.
Wilt u uw bestaande verzekering wijzigen, dan kan dat via MijnONVZ.
Telefonisch contact met ONVZ: 030 – 639 62 22

Groenzorg: de kans is groot dat u als oud werknemer van NN bent ondergebracht in het zogenoemde collectieve Groenzorg contract. Het kan voor u interessant zijn om over te stappen:

 • Bent u al gepensioneerd? U kunt gebruik maken van het collectieve contract dat NN bij ONVZ heeft ondergebracht. De korting op de premie voor de aanvullende (tand)verzekeringen is dan 20% in plaats van 12% bij Groenzorg. U moet wel kunnen aantonen dat u pensioen ontvangt van het Pensioenfonds ING. U gebruikt het contactformulier op MijnONVZ en voegt een kopie van de toekenning van het pensioen als bijlage toe.
 • Nog niet gepensioneerd? Ook dan biedt ONVZ u een goedkopere mogelijkheid, tegen dezelfde polisvoorwaarden. U kunt overstappen naar het NN Loyaal contract. U ontvangt dan 15% korting op de premie van de aanvullende (tand) verzekeringen. U gebruikt hiervoor het contactformulier op MijnONVZ of belt hierover met ONVZ.
 • Gepensioneerd of nog niet gepensioneerd? De collectieve VO-NN verzekering van Zilveren Kruis is voor u een prima verzekering.

Eigen risico

Op elke basisverzekering is in 2017 een verplicht eigen risico van 385 euro van toepassing. U kunt er voor kiezen om een hoger vrijwillig eigen risico te nemen. Dat levert u korting op de premie voor de basisverzekering op. Doe dit alleen wanneer u geen hoge zorgkosten verwacht en u op ieder moment van het jaar het hogere vrijwillige eigen risico kunt betalen.

­