1. Welke personeelsfaciliteiten biedt NN Group u?
 2. Individuele voortzetting van de ANW Hiatenverzekering.
 3. Wat moet u doen bij een adreswijziging, huwelijk of overlijden

 Welke personeelsfaciliteiten biedt NN Group u?

   NN Group kent een aantal personeelsfaciliteiten voor haar medewerkers en daarmee gelijkgestelden. U valt onder de categorie gelijkgestelden wanneer u:
 • gepensioneerd bent en tot uw pensionering bij NN Group of haar rechtsvoorgangers in dienst was
 • oud-medewerker bent die vrijwillig vervroegd is uitgetreden op grond van de VUT-(of daaraan verwante ) regeling
 • oud-medewerker bent die van NN een aanvulling op de WAO- of WIA uitkering, dan wel een arbeidsongeschiktheidspensioen ontvangt, ongeacht of dit recht tot uitkering komt
 • weduwnaar of weduwe bent van een oud-medewerker die voldoet aan één van bovenstaande criteria.

  Overzicht van de personeelsfaciliteiten NN Group

  Schadeverzekeringen Nationale-Nederlanden (NN)
  Als u uw verzekering voor 1 januari 2012 hebt afgesloten met personeelskorting, dan loopt de korting door totdat u de verzekering opzegt, wijzigt en/of totdat de polisvoorwaarden wijzigen. Wilt u als gelijkgestelde een nieuwe schadeverzekering afsluiten bij Nationale-Nederlanden, dan ontvangt u op sommige verzekeringen voordeel.
  De verzekeringen die u afsluit moeten onderdeel zijn van het Zekerheidspakket Particulieren. Bij meerdere verzekeringen in het pakket heeft u recht op pakketkorting.
  Sluit u schadeverzekeringen online via www.nn.nl dan geniet u geen voordeel. Op de site van NN kunt u wel alle informatie over de verschillende verzekeringen / verzekeringsvormen vinden.
  Informatie nodig?: Wilt u meer weten over uw voordeel of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met NN via telefoonnummer 088 – 663 0 663. NN is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

  FINANCIEEL ADVIES
  U kunt bij een adviseur van NN terecht voor advies op het gebied van banksparen, verzekeren, pensioenen en hypotheken. Tijdens een vrijblijvend oriëntatie gesprek met de adviseur worden de mogelijkheden besproken. U geeft aan waar u advies over wenst, een adviseur van NN geeft uitleg over de werkwijze, de kosten en de manier waarop het advies kan worden gegeven. Als gelijkgestelde ontvangt u het advies tegen een gereduceerd tarief. Voorwaarde voor dit gereduceerde tarief is wel dat u naar een van de kantoorlocaties van NN komt (Den Haag, Rotterdam of Ede). U kunt het advies ook thuis krijgen, maar dan geldt het normale tarief. U kunt een afspraak met hen maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. “personeel” + de voorkeurslocatie bij het onderwerp. U wordt dan binnen 2 werkdagen gebeld door een adviseur.

  HYPOTHEKEN NN

 • Sinds 1 januari 2013 kunt u geen hypotheek met personeelskorting meer afsluiten
 • Hebt u al een NN hypotheek met personeelskorting, dan blijft de personeelskorting gelden tot het einde van de looptijd van de huidige hypotheek. Daarna vervalt de personeelskorting
 • Bij overlijden wordt gekeken of uw partner (bron pensioenfonds) recht heeft op partnerpensioen. In dat geval zal de hypotheekrentekorting overgaan op de partner van de gelijkgestelde
 • De personeelskorting wordt niet verrekend met de hypotheekrente. U betaalt de afgesproken marktrente en ontvangt het bedrag aan personeelskorting, onder aftrek van de verschuldigde 
  loonheffing en premie Zorgverzekeringswet (Zvw) op uw bankrekening. NN stuurt maandelijks een zogenoemde betalingsspecificatie. Deze regeling geldt ook wanneer u als gelijkgestelde een hypotheek met personeelskorting hebt van ING Bank.

HYPOTHEEKADVIES:

 • Heeft u behoefte aan hypotheekadvies? Of een wijziging op uw personeelshypotheek? Hiervoor kunt u terecht bij een van de hypotheekadviseurs van Nationale-Nederlanden. U kunt een afspraak met hen maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. “personeel” + voorkeurslocatie (Den Haag, Rotterdam of Ede) bij het onderwerp. U wordt dan binnen 2 werkdagen gebeld door een collega van NN Advies
 • Het is bij NN mogelijk om een TRAB (tussentijdse rente aanpassing met boete) of een TRAM (tussentijdse rente aanpassing met middeling) aan te vragen. Voor meer informatie zie www.nn.nl .

CONSUMPTIEF KREDIET PRODUCTEN VAN ING BANK

 • NN heeft een collectief contract afgesloten. Als gelijkgestelde krijgt u korting op een consumptief krediet bij ING. U kunt kiezen uit een (variabel) Doorlopend Krediet (DK) en/ of een Persoonlijke Lening (PL). Voor meer informatie over de leningsvormen, gaat u naar www.ing.nl/lenen
 • Een consumptief krediet met personeelstarief kunt u aanvragen via 020 – 228 8888. Geef aan de adviseur door dat het gaat om de collectiviteitskorting van NN en vermeld daarbij uw personeelsnummer
 • Hebt u al een DK of PL bij ING, dan kunt u het personeelstarief alsnog regelen. U belt met 020 – 228 8888. Geef aan dat het gaat om de collectiviteitskorting van NN en vermeld het contractnummer van de lening en uw personeelsnummer.
  LET OP: Sluit u een lening af via www.ing.nl of met het aanvraagformulier uit de brochure of via een ING Adviesbalie of ING kantoor? Dan krijgt u geen personeelskorting. Het personeelstarief geldt ook niet als u al korting op het standaard rentetarief krijgt (bijvoorbeeld via een bepaalde actie).

 

ZORGVERZEKERING ONVZ

NN heeft voor de medewerkers en daarmee gelijkgestelden een aantrekkelijk collectief zorgverzekeringscontract gesloten met ONVZ.
U kunt aan dit contract deelnemen wanneer u een pensioen ontvangt van uw oud-werkgever.
Via deze website kunt u doorklikken naar de speciale webpagina’s bij ONVZ. Wilt u ONVZ bellen? Het telefoonnummer is 030-63 96 222.
Korting op reizen
Nationale Nederlanden heeft met een viertal reisorganisaties afspraken gemaakt over kortingen op reizen. Medewerkers en gepensioneerden van NN kunnen, onder voorwaarden, korting krijgen bij Corendon, Eurocamp, Landal Green Parks en Stena Line. Voor meer informatie klikt u hier.

STICHTING WELZIJNSFONDS

De Stichting Welzijnsfonds is een fonds van en voor (oud) medewerkers. Het Welzijnsfonds helpt (oud) collega’s die in onoverkomelijke financiële moeilijkheden zijn geraakt en kan dit doen dankzij een bijdrage van collega’s.
Als andere mogelijkheden zijn uitgeput, kan het Welzijnsfonds onder vastgestelde criteria helpen met leningen, vergoedingen, budgetbegeleiding of een combinatie daarvan. De hulp is vooral bedoeld als een eerste aanzet tot het oplossen van problemen, die vaak een sociale of medische achtergrond hebben. Vanzelfsprekend wordt de aanvraag vertrouwelijk behandeld door het bestuur van de Stichting.
Vermeldt bij de aanvraag uw personeelsnummer en uw laatste werkgever. U kunt de Stichting Welzijnsfonds bellen: 070 – 5131069 of mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

INDIVIDUELE VOORTZETTING VAN DE ANW HIATENVERZEKERING

Het is vooralsnog niet mogelijk om de ANW Hiatenverzekering op individuele basis voort te zetten. NN biedt dit product op dit moment niet aan. (Informatie september 2018).

WAT MOET U DOEN BIJ EEN ADRESWIJZIGING, HUWELIJK, GEREGISTREERD PARTNERSCHAP, SAMENWONEN, SCHEIDEN OF OVERLIJDEN?

Let op: de pensioenfondsen en /of AZL als pensioenuitvoerder mogen uw adreswijziging of overlijden in Nederland niet doorgeven aan uw oud- werkgever.
U moet dit zelf (laten) doen. Dit is zeker van belang wanneer u maandelijks een zogenoemde uitbetalingsspecificatie krijgt in verband met de verrekening van de personeelskorting op de hypotheekrente.

ADRESWIJZIGING

 • Nationale-Nederlanden HR Connect: 070 – 513 01 33 (optie HR), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , locatie HP A 08, Postbus 90425, 2509 LK Den Haag
 • Pensioenfonds ING en Pensioenfonds NN CDC: Wanneer u binnen Nederland verhuist, hoeft u uw pensioenfonds niet te informeren. De gemeente waar de wijziging is doorgegeven, doet dat. Verhuist u naar het buitenland, in het buitenland of vanuit het buitenland naar Nederland dan moet u wel zelf het pensioenfonds informeren
 • Pensioenfonds ING - Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Pensioenfonds NN CDC – Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het postadres voor beide pensioenfondsen is: postbus 4471, 6401 CZ Heerlen
 • Bij bijvoorbeeld een opname in een verpleeghuis, is het verstandig na te gaan op welk adres u de post wilt ontvangen, zoals de pensioenspecificatie of andere informatie van NN. Een correspondentieadres kunt u zelf invoeren op de site van de pensioenfondsen. U kunt daar ook aangeven of u uw post zoveel mogelijk per email wilt ontvangen.
 • VO-NN: u kunt zelf uw adres aanpassen in mijn gegevens of de adreswijziging per post doorgeven: VO-NN, De Waterkamer 114 - 116, 7325 HX Apeldoorn

 

HUWELIJK, GEREGISTREERD PARTNERSCHAP, SAMENWONEN OF SCHEIDEN

U gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap aan, samenwonen of scheiden. In hoeverre u iets moet doen richting uw pensioenfonds, kunt u lezen op de website van Pensioenfonds ING: www.pensioenfondsing.nl of Pensioenfonds NN CDC: https://nn.cdcpensioen.nl/

OVERLIJDEN

 • Als u in Nederland woont, is het niet nodig een overlijden te melden bij uw pensioenfonds. Na het melden van het overlijden bij de gemeente wordt dit doorgegeven aan het pensioenfonds. Een overlijden in het buitenland moet door de nabestaanden wel gemeld worden bij uw pensioenfonds. Dat kan door een kopie van de overlijdensakte te sturen of te mailen
 • Pensioenfonds ING: Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Pensioenfonds NN CDC: Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het postadres voor beide pensioenfondsen is: postbus 4471, 6401 CZ Heerlen.
 • Nationale-Nederlanden HR Connect: 070 – 513 01 33 (optie HR), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , locatie HP A 08, Postbus 90425, 2509 LK Den Haag.

  VO-NN: de vereniging wordt NIET AUTOMATISCH op de hoogte gesteld van een overlijden.

  Het melden van overlijden kan via het mutatieformulier op www.vo-nn.nl of per post:
  VO-NN, De Waterkamer 114 - 116 7325 HX Apeldoorn

  Versie 2 november 2018

­