Uw Wegwijzer is in 4 hoofdstukken ingedeeld:

 1. Schadeverzekeringen
 2. Zorgverzekeringen
 3. Individuele voortzetting van de ANW Hiatenverzekering
 4. Wat te doen bij een adreswijziging, huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenwonen, scheiden of overlijden?

Schadeverzekeringen: als oud-medewerker van NN kunt u op twee manieren profiteren van voordeel dat u via onze vereniging krijgt.

 1. Schadeverzekeringen bij NN: u kunt uw particuliere schadeverzekeringen met personeelsvoordeel onderbrengen in het Zekerheidspakket Particulieren van NN. Het voordeel is per verzekeringsproduct verschillend. Meer informatie leest u hier.
 2. Subliempakket voor leden van VO-NN: Samen met RISK Direct heeft VO-NN een pakket met 8 veelvoorkomende schadeverzekeringen ontwikkeld. Keus uit assuradeuren en pakketkorting tot maximaal 15%. Klik hier voor meer informatie.

Zorgverzekeringen:

 1. Zorgverzekering bij Nationale-Nederlanden Zorg: Als oud-medewerker van NN krijgt u 10% korting op de premie van de basisverzekering en 20% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.
 2. De collectieve zorgverzekering voor leden van VO-NN bij Zilveren Kruis: als lid ontvangt u 7,5% korting op de premie van de basisverzekering en 10% korting op de premie voor de aanvullende verzekering.
 3. ONVZ biedt u de mogelijkheid om deel te nemen in het collectieve contract dat onder de naam NN Loyaal wordt aangeboden. U krijgt hierbij 10% korting op de premie voor de basisverzekering en 15% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.

Voor meer informatie leest u hier verder.

Individuele voortzetting van de ANW hiatenverzekering

Het is vooralsnog niet mogelijk om de ANW Hiatenverzekering op individuele basis voort te zetten. NN biedt dit product op dit moment niet aan. (informatie september 2018)

Wat moet u doen bij een adreswijziging, huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenwonen, scheiden of overlijden?

Adreswijziging
Let op: de pensioenfondsen en /of AZL als pensioenuitvoerder mogen uw adreswijziging of overlijden in Nederland niet doorgeven aan uw oud- werkgever.
U moet dit zelf (laten) doen.

 

 • Pensioenfonds ING - Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 • Pensioenfonds NN CDC – Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Het postadres van beide pensioenfondsen is: postbus 4471, 6401 CZ Heerlen
 • Bij bijvoorbeeld een opname in een verpleeghuis, is het verstandig na te gaan op welk adres u de post wilt ontvangen, zoals de pensioenspecificatie of andere informatie van NN. Een correspondentieadres kunt u zelf invoeren op de site van de pensioenfondsen. U kunt daar ook aangeven of u uw post zoveel mogelijk per email wilt ontvangen.

 • VO-NN: u kunt zelf uw adres aanpassen in "mijn gegevens" of de adreswijziging per post doorgeven: VO-NN, De Waterkamer 114 - 116, 7325 HX Apeldoorn

Huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenwonen of scheiden

U gaat trouwen, samenwonen of scheiden. In hoeverre u iets moet doen richting uw pensioenfonds, kunt u lezen op de website van uw pensioenfonds. Pensioenfonds ING: www.pensioenfondsing.nl of Pensioenfonds NN CDC: https://nn.cdcpensioen.nl/

Overlijden

 • Als u in Nederland woont, is het niet nodig een overlijden te melden bij uw pensioenfonds. Na het melden van het overlijden bij de gemeente wordt dit doorgegeven aan het pensioenfonds. Een overlijden in het buitenland moet door de nabestaanden wel gemeld worden bij uw pensioenfonds. Dat kan door een kopie van de overlijdensakte te sturen of te mailen.
 • Pensioenfonds ING- Pensioenloket: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 • Pensioenfonds NN CDC– Pensioenloket e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het postadres van beide pensioenfondsen is: postbus 44 71, 6401 CZ Heerlen

VO-NN: wij worden NIET AUTOMATISCH op de hoogte gesteld van een overlijden.

Het melden van overlijden kan via het mutatieformulier op www.vo-nn.nl of per post:
VO-NN, De Waterkamer 114 - 116, 7325 HX Apeldoorn


Versie 13 januari 2019

­