Wijnaanbieding januari 2018

Wijnaanbieding van de maand februari!

Speciaal voor VO-ING en VO-NN leden - deze maand heerlijke wijnen van Baron de Ley, Spanje – Rioja

Baron de Ley Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Het zou een zogenaamde single-estate bodega worden met druiven van eigen gaarden, een uniek concept in Rioja waar meer dan 90% van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers. Niet voor niets behoort Barón de Ley vandaag de dag met meer dan 500 hectare gaarden tot een van de succesvolste wijnbedrijven van de wereld. Jaarlijks worden 3 miljoen kilo oergezonde rijpe druiven verwerkt tot diverse geweldige Rioja’s: gastronomisch ijzersterke wijnen, en wijnen om zomaar van te genieten. De naam Barón de Ley is synoniem en de garantie geworden voor topkwaliteit.

Wij hebben de volgende wijnen geselecteerd:

 Wit: Blanco

Direct na de handmatige oogst worden de ontsteelde viura- en malvasíadruiven geperst en gaat het voor zuurstof afgeschermde sap voor een 15 daagse vergisting op gekoeld roestvrij staal. Deze witte wijn rust dan vervolgens nog even op zijn bezinksel om uiteindelijk te worden gefilterd, geassembleerd (in de verhouding 90% viura, tien procent malvasía) en gebotteld.

Dan is hij stuivend fris met een exotische neus en heerlijke sappige vruchtenaroma’s, mooie balans en strakke afdronk. Heerlijk als dorstlessend aperitief of aan tafel bij zeevruchten.

Rood: Club Privado

Deze lekkere rode wijn heeft een korte houtopvoeding gehad van 4 maanden, waardoor men spreekt van een 'semi-crianza' wijn. Mooi helder rood van kleur. In de neus een intense fruitgeur. In de mond de smaak van rood fruit zoals aardbei en kers. Verder subtiele vanilletonen door enkele maanden houtrijping.

Alle wijnen van € 9,99 voor € 6,99!

De bestelling kan samengesteld worden zoals je zelf wilt. Vanaf 12 flessen wordt de wijn gratis thuis bezorgd in heel Nederland.

Klink op onderstaande link en je hebt de wijn binnen enkele dagen in huis.

http://dewijnzaak.nl/vsi-wijnaanbiedingvandemaand

*Er kan ook een combinatie gemaakt worden met andere wijnen op de website.

­