Speciaal voor VO-ING en VO-NN leden - deze maand heerlijke wijnen van Simonsig – Stellenbosch, Zuid-Afrika.

De geschiedenis van het wijnhuis van de Malans begint met pater familias "Oom" Frans Malan die in 1953 een eigen wijnbedrijf met de voorzichtige naam 'De Hoop' opzette.

Vijftien jaar later was Frans Malan één van de eerste wijnboeren die zelf ging bottelen, onafgebroken experimenteerde met nieuwe druivenrassen als bv. chardonnay en nieuwe hyper-moderne keldertechnieken introduceerde. Daarnaast werd hij de eerste die Kaapse Vonkel produceerde, de Zuid-Afrikaanse tegenhanger van Champagne. Terecht ontpopte Frans Malan zich als een van de gezichtsbepalende pioniers in het Stellenbosch van voor de grote doorbraak in de jaren negentig.

Tegenwoordig wordt Simonsig – zoals de nieuwe naam voor het domein luidt en doelend op het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg - geleid door de drie broers (tiende generatie!) François (wijngaard), Johan (kelder) en Pieter (marketing) Malan. Ze beschikken over 210 hectare wijngaarden, beplant met een compleet aanbod aan druivenrassen. Dit gouden drietal weet de wijnwereld keer op keer te verrassen met in kwaliteit toenemende wijnen. Toch wordt slechts een deel van de productie uitgevoerd naar het buitenland; de binnenlandse markt voorziet in de helft van Simonsigs omzet.

Wij hebben de volgende wijnen geselecteerd:

Wit: Chenin Blanc

Deze heerlijke Chenin Blanc heeft een kenmerkende stijl met aroma's van peer en abrikozen. De wijn is mooi in balans met een verfrissende droogheid en een vleugje honing in de afdronk. 

Rood: Cabernet Sauvignon/Shiraz

Deze heerlijke blend is gemaakt van Cabernet Sauvignon en Shiraz druiven. In de neus komen prachtige aroma's van zwarte bessen en rood fruit naar voren. In de mond een soepele, romige smaak met een rijke, vlezige structuur.

Alle wijnen van € 9,40 voor € 6,49!

De bestelling kan samengesteld worden zoals je zelf wilt. Vanaf 12 flessen wordt de wijn gratis thuis bezorgd in heel Nederland.

Klik op onderstaande link en je hebt de wijn binnen enkele dagen in huis.

https://dewijnzaak.nl/wijnaanbiedingvandemaand

 

*Er kan ook een combinatie gemaakt worden met andere wijnen op de website.

­