Maximaal aantal deelnemers: 300
Nog beschikbare plaatsen: 270

(VOL) Woensdag 10 juli: Rondleiding Staten Generaal/Haagse Binnenhof

Van 10 juli 2019 10:00 tot 10 juli 2019 14:30 uur.

Er zijn geen plaatsen meer.

Woensdag 10 juli: Rondleiding Staten Generaal/Haagse Binnenhof

  binnenhof1 Kopie10 dudok Kopiebinnenhof2 Kopie    

 

In de eerste weken van de zomer, op 10 juli – hopelijk is het ook mooi weer – wordt voor de leden VO-NN/Regio West een uitgebreide rondleiding rondom het Binnenhof verzorgd, met een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer en de Ridderzaal.

Voorafgaande aan de rondleiding verzamelen we bij Café Brasserie Dudok, Hofweg 1-a, 2511 AA Den Haag. Dudok vormt het bruisende middelpunt van de Hofstad en is een populaire parlementaire ontmoetingsplek. Je kunt er dus zomaar een kamerlid of een minister tegen het lijf lopen….

De Hofweg is via verschillende kanten met het openbaar vervoer te bereiken. De trams 1, 2, 3. 4, 6 en 16 zowel als de lijnbussen 22 en 24 hebben haltes in de buurt. Wie met de auto komt, kan in meerdere parkeergarages terecht, zoals Het Plein, Grote Markt en Muzenplein. En voor de liefhebbers: vanaf Den Haag Centraal Station naar Dudok is slechts een kwartiertje lopen.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur Ontvangst met thee, koffie en gebak bij Dudok.
11.00 uur Melden en voorbereiding op de rondleiding.
11.15 uur Start rondleiding.
13.00 uur Einde rondleiding en terug naar Dudok.
13.30 uur Genieten van de Dudok Lunch Compleet.
14.30 uur Einde van een (hopelijk) interessante belevenis.

En uiteraard staat het een ieder vrij om na afloop van de VO-NN-activiteit nog even in het centrum van Den Haag te neuzen, te winkelen e.d.

De eigen bijdrage voor deze dag bedraagt € 15,-- per persoon.
Verder zijn wij gebonden aan een maximum deelname van 30 personen, dus wees er snel bij!

Graag nog speciale aandacht voor een tweetal bijzonderheden:

    • Elke bezoeker aan de Tweede Kamer is verplicht zijn/haar paspoort of ID-kaart te laten zien aan de Beveiliging ten behoeve van de identificatie.
    • Helaas is de Ridderzaal niet toegankelijk voor mensen die zeer slecht ter been zijn, aangezien deze uitsluitend per trap bereikbaar is.

De uiterlijke aanmeldingsdatum is 17 juni 2019. Na de sluitingstermijn ontvangen alle deelnemers bericht over hun inschrijving.

Contactpersonen:

Marjan van Hof Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Erik Vlaanderen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


­