Maximaal aantal deelnemers: 80
Nog beschikbare plaatsen: 32

Donderdag 17 oktober | Dagtrip Ruurlo met bezoek Kasteel/Museum More met een lunch en lezing.

Van 17 oktober 2019 10:30 tot 17 oktober 2019 15:00 uur.

Staat hierboven geen button "Inschrijven", log dan eerst in!

Dagtrip naar Ruurlo met een bezoek aan het Kasteel /Museum More te Ruurlo met aansluitend een lunch en een lezing.

 ruurlo2 Kopieruurlo3 Kopieruurlo1 Kopie

Datum : donderdag 17 oktober

Eigen bijdrage : € 12,50 per persoon (voor de museumjaarkaart houders) .
Eigen bijdrage : € 15,00 per persoon (voor niet museumjaarkaart houders).
Opgave tot : uiterlijk 25 september 2019

Programma:
10.30 uur Ontvangst in de oranjerie van Kasteel Ruurlo met koffie.
11.15 uur Presentatie in het kasteel over de geschiedenis van het kasteel Ruurlo en de tentoonstelling duur ca. 45 minuten .
12.00 uur Bezoek museum met o.a. schilderijen Carel Willinkde en kleding Fong Leng.
13.10 uur Uitgebreide Lunch in de oranjerie
14.00 uur Presentatie door Het Notarieel Deventer, mr. Eva Houbolt (kandidaat-notaris) met als onderwerp: "levenstestament".
15.00 uur Vervolg (facultatief programma) op eigen initiatief:

* Bezoek aan de kasteeltuin
* Voorgezet bezoek aan het museum
* Route (auto) Acht kastelen tocht (Ruurlo Vorden) 34km.

Het kasteel en Museum More te Ruurlo
Het kasteel in Ruurlo behoort tot een van de fraaiste kastelen van Nederland. Een bezoek aan deze historische plek heeft iets magisch. De kamers van het kasteel zijn te betreden met een ticket van het museum. Kasteel Ruurlo wordt niet alleen omringd door zijn statige grachten, maar ook door een prachtige Engelse landschapstuin. Net zoals het kasteel, is ook de landschapstuin door de eeuwen heen veranderd en aangepast aan de tijd en de wensen van de bewoners. Het park is geheel omgracht en staat vol met rododendrons die in het voorjaar wondermooi in bloei staan.

Een wandeling door de Engelse landschapstuin is zeker aan te raden. Vanuit de landschapstuin is het kasteel op alle kanten goed te bekijken.

Door de bijzondere mix van magische schilderijen van o.a. de top kunstenaar Carel Willink en creaties van de bekende modeontwerpster Fong Leng, architectuur uit verschillende eeuwen, de Oranjerie in het kasteelpark en al het natuurschoon van de Achterhoek, staat Kasteel Ruurlo garant voor een bijzonder dagje uit.

Carel Willink
Statig, raadselachtig, elegant en de wereld op een afstand, Carel Willink (1900-1983) is de koele grootmeester van het neorealisme. Vanaf zijn dertigste groeide zijn reputatie als weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen. De verbeeldende realiteit. Door veel te experimenteren, ontwikkelde Carel Willink zijn eigen stijl. Geïnspireerd door de Italiaanse schilder Giorgio de Chirico, creëerde Willink verlaten straten, pleinen en parken die Willinks eigen ‘handelsmerk’ werden. Maar hij wilde meer: uitblinken in precisie en technische perfectie. De opstelling in Kasteel Ruurlo toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later ontplooit tot de nooit geëvenaarde schilder van een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. De collectie in het kasteel is roulerend, maar er zijn altijd topstukken te zien van de meester schilder.

Fong Leng
Modeontwerpster Fong Leng maakte in de jaren zeventig naam met extravagante
creaties. Kleurrijke japonnen en mantels met dierenapplicaties, in leer en geplisseerde zijde, bont en strass. De excentrieke en kleurrijke Mathilde de Doelder, derde vrouw van realistische schilder Carel Willink, was niet alleen een goede vriendin, maar ook een van Fong Lengs bekendste klanten.
In Museum MORE | Kasteel Ruurlo zijn 5 creaties van de bekende modeontwerpster te bewonderen.


­