ONVZ 2019

 • De Vrije Keuze Basisverzekering: een restitutieverzekering met vrije keuze voor onder andere huisarts, specialist, ziekenhuis en medicijnen.
 • Aanvullende verzekeringen: als aanvulling op de Basisverzekering biedt ONVZ u keuze uit zes aanvullende verzekeringen. Van beperkt tot de meest uitgebreide aanvullende pakketten van Nederland. Deze aanvullende verzekeringen bevatten onder andere fysiotherapie (let op het maximale aantal behandelingen voor manuele therapie), mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg, preventiecursussen, brillen en lenzen en dieetadvisering. De hoogte van de premie en de vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.
  Vanaf Optifit moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.
 • Tandverzekeringen: ONVZ heeft vijf tandverzekeringen. Tandfit Preventief is een innovatieve samenwerking tussen Philips en ONVZ om te komen tot de eerste volledig op preventie gerichte aanvullende verzekering. Tandfit A tot en met Tandfit D zijn de andere tandartsverzekeringen. Vanaf Tandfit B moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Wereldfit

 • is een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland. .
 • Planbare zorg in Duitsland en België valt ook onder de dekking. Handig als u in Nederland lang moet wachten.
 • Met Wereldfit is uw zorg in het buitenland goed geregeld en verzekerd. Wilt u ook verzekerd zijn voor zaken als bagage, hobby- /sportuitrusting of annulering van uw reis dan doet u er goed aan om uw reisverzekering aan te houden. U kunt overwegen om, als dat mogelijk is, de moduul medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering af te halen.
 • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.

De ZorgConsulent: uw gids in zorg

 • De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld. Zij gidsen u deskundig van vraag naar antwoord.
 • U kunt de ZorgConsulent onder andere benaderen over wachtlijstbemiddeling, voorlichting over preventiecursussen, gezond leven en bewegen. Ook kunnen zij helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw arts.
 • De ZorgConsulenten van ONVZ bieden mantelzorgondersteuning. Zij kunnen de mantelzorger helpen om in balans te blijven. Bieden een luisterend oor en denken mee over oplossingen.

Meer informatie en premies? Op de website van ONVZ vindt u alle informatie.

 • Bent u gepensioneerd dan klikt u hier
 • Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker met opgebouwde pensioenrechten bij het ING Pensioenfonds, dan klikt u hier
 • Telefonisch bereikt u ONVZ onder telefoonnummer 030 – 639 62 221

Zilveren Kruis 2019

De Basisverzekering van Zilveren Kruis kent een drietal mogelijkheden

 • De Basis Zeker: een naturaverzekering, een vorm die ONVZ en Nationale-Nederlanden Zorg niet kennen, met ruime keuze uit gecontracteerde zorgverleners. U krijgt 100% vergoed bij alle gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Kijk op de Zorgzoeker of uw ziekenhuis gecontracteerd is. Kiest u voor een niet gecontracteerde zorgverlener dan krijgt u maximaal 75% vergoed van het gemiddelde tarief waarvoor de zorgverzekeraar heeft ingekocht.
 • Basis Exclusief: een restitutieverzekering waarbij u zelf de zorgverlener kiest. Bij alle ziekenhuizen krijgt u 100% vergoed. Bij zorgverleners zonder contract betaalt Zilveren Kruis 100% van het zogenoemde marktconforme tarief.
 • Basis Budget: een naturaverzekering met een lagere premie, maar ook met veel minder keuze uit gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. De vergoeding is gelijk aan die van de Basis Zeker dekking. Zie hierboven.

Aanvullende verzekeringen

 • Zilveren Kruis biedt u veel mogelijkheden. Vijf aanvullende verzekeringen en vijf tandartsverzekeringen. In de Vergoedingenwijzer 2019 kunt u ze met elkaar vergelijken en zien wat het beste bij u past.
 • U wordt bijna altijd zonder medische beoordeling geaccepteerd. Voor Aanvullend Tand 3 en 4 sterren geldt een medische acceptatie.
 • Naast bijvoorbeeld fysiotherapie (let op de beperking voor manuele therapie) en alternatieve geneeswijzen is bij Zilveren Kruis spoedeisende hulp in het buitenland standaard onderdeel van de aanvullende verzekering.
 • Mantelzorg: De zorgcoach van Zilveren Kruis denkt graag met u mee over hoe mantelzorg past in uw eigen leven.
  Vanaf Aanvullend 2 sterren kunt u een beroep doen op mantelzorgvergoeding. Deze vergoeding voor mantelzorg is breed inzetbaar: niet alleen voor de mantelzorg, maar ook voor degene die mantelzorg ontvangt. Zo zijn er vergoedingen voor vervangende mantelzorg en voor huishoudelijke hulp.
 • Extra Vitaal: een pakket vergoedingen die u helpt om u vitaal te blijven voelen. Zodat u dingen kunt blijven doen die belangrijk voor u zijn. Extra Vitaal kent bijvoorbeeld vergoedingen voor een Persoonlijke Gezondheidscheck, extra mantelzorgbudget, hoorapparaten en een valpreventiecursus. Allemaal zaken die van belang kunnen zijn om langer en veiliger in uw eigen huis te kunnen blijven wonen.

  Hulp van de Zorgcoach
  Een persoonlijke Zorgcoach begeleidt en helpt u bij het aanvragen en regelen van de beste zorg. Bij welk ziekenhuis kunt u met uw specifieke klacht het beste en snelste terecht? De Zorgcoach kan u ook helpen bij het vinden van een arts voor een second opinion of het regelen van wijkverpleegkundige hulp.
  Oversluiten: U bent al verzekerd bij Zilveren Kruis? Via Mijn Zilveren Kruis kunt u uw verzekering eenvoudig oversluiten naar de collectieve VO-ING / VO-NN verzekering. Het collectiviteitsnummer is 207082072.
  RISK Direct: wij werken samen met RISK Direct. De medewerkers van RISK Direct kunnen u alles vertellen over de VO-ING / VO-NN zorgverzekering. Zij helpen u graag bij het maken van uw keuzes. U kunt hier doorklikken naar de speciale webpagina bij RISK Direct. Belt u liever? Dat kan ook. Het speciale telefoonnummer voor onze leden is 030 – 6346246.


Nationale-Nederlanden Zorg 2019

Alle gepensioneerden en oud-medewerkers van NN Group kunnen gebruik maken van het prima aanbod van Nationale-Nederlanden Zorg. Inwonende gezinsleden op hetzelfde adres profiteren natuurlijk ook van dit aanbod.

Waarom Nationale-Nederlanden Zorg?

Vrije zorgkeuze: u kiest zelf uw zorgverlener. De zorgkosten die onder de dekking vallen worden voor 100% vergoed.

 • Module FIT: een gratis module die u helpt om uw gezondheid en leefstijl te verbeteren. Met ondermeer vergoedingen voor preventief onderzoek en een online Leefstijlcoach. Een andere online mogelijkheid is Vitalmindz, gericht op ondersteuning bij vitaliteit en het voorkomen van een burn-out.
 • Breed aanbod: keuze uit zes aanvullende verzekeringen om het passende zorgpakket samen te stellen.
 • Mantelzorg: recht op twee weken mantelzorg. De mantelzorgspecialisten van Nationale-Nederlanden staan klaar voor vragen, advies en begeleiding. Zo kunt u ondermeer gebruik maken van de diensten van de zogenoemde mantelzorgmakelaar.
 • Best Doctors: second opinion mogelijk bij internationale topspecialisten van Best Doctors.
 • Gezondheidslijn: 24 uur per dag, zeven dagen per week een team van verpleegkundigen bereikbaar voor vragen.

  Wat is verzekerd?

  De basisverzekering met vrije zorgkeuze en inclusief de gratis module FIT. Vervolgens bepaalt u zelf hoe u het aanvullende zorgpakket samenstelt.

 • Aanvullende verzekeringen: 
  - Zes pakketten: Start, Extra, Compleet, Comfort, Top en Zilver. Belangrijk om te weten is dat voor deze verzekeringen geen medische waarborgen worden gevraagd. Kiest u voor Zilver, dan hoeft u geen aparte tandartsverzekering af te sluiten.
  - In de aanvullende verzekeringen vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, eigen bijdragen hulpmiddelen basisverzekering, mantelzorg en brillen. De verzekerde bedragen zijn afhankelijk van het pakket waarvoor u kiest.
 • Aanvullende TandenGaaf verzekering met vier mogelijkheden: een keuze uit 100% vergoeding tot €250, €500, €1000 en €1500. Voor de laatste twee opties kan een tandartsverklaring worden gevraagd.

  Speciaal voor (oud) medewerkers en gepensioneerden van Nationale-Nederlanden zijn er extra vergoedingen in een aantal aanvullende verzekeringen. Zie de tabel hieronder:

Uitbreiding vergoeding

Aanvullende Verzekering

Vergoeding

Particulier

NN Group

AV Start

Fysiotherapie

6

9

AV Extra

Fysiotherapie

9

12

Alternatieve geneeswijzen

50/250

50/500

Orthodontie

80%/1000

100%/1000

AV Compleet

Alternatieve geneeswijzen

50/500

50/1000

Orthodontie

80%/1750

100%/1750

AV Comfort

Orthodontie

80%/2250

100%/2250

 

Goed te weten:

   • Spoedzorg in het buitenland: volledige vergoeding van direct medische zorg overal ter wereld (vanuit de aanvullende verzekering)
   • Wachtlijstbemiddeling: Nationale-Nederlanden kijkt samen met u of ergens anders sneller geholpen kunt worden.

Meer informatie of uw premie berekenen?

Alle informatie over de zorgverzekering van Nationale-Nederlanden Zorg vindt u hier. Op deze webpagina van Nationale-Nederlanden Zorg kunt u ook de premie berekenen. Kies uw situatie (gepensioneerd of nog niet gepensioneerd ex-medewerker) en zie wat uw premie voor 2019 wordt.

Zorgverzekering

Bel 026 353 53 53 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
Op zaterdag (tot en met 29 december 2018) bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur.

Versie 2 december 2018

 

­