Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

VO-NN - Nogmaals Pensioenindexatie PFI.

VO-NN - Nogmaals Pensioenindexatie PFI.

VO-NN - Nogmaals Pensioenindexatie PFI.

Op de Website van Pensioenfonds ING staat nu het positieve nieuws dat de pensioenen over 2023 met terugwerkende kracht per 1-1-2024 met 4% worden geïndexeerd, ondanks een afgeleide CPI prijsindex van -2%. Het Fonds heeft hierbij haar discretionaire bevoegdheid gebruikt.

 

Pensioengerechtigden ontvangen naar verwachting uiterlijk oktober dit jaar hun verhoogde pensioen. Daarbij ontvangen zij dan ook eenmalig een nabetaling van de pensioenverhogingen over de periode januari 2024 – oktober 2024.

 

De Pensioencommissie had er bij het Bestuur van het Pensioenfonds ING op aangedrongen de indexaties met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 uit te betalen en we zijn blij dat dat nu ook gaat gebeuren.

 

Op de website wordt ook benadrukt dat alle pensioenen bij Pensioenfonds ING voortaan op dezelfde manier zullen worden verhoogd, op basis van de prijsinflatie (afgeleide consumentenprijsindex voor alle huishoudens van het CBS in de periode oktober-oktober in het voorgaande jaar) met een maximum van 3%. Hierbij kan het Bestuur van Pensioenfonds ING in uitzonderlijke omstandigheden besluiten tot een aanvullende toeslag bovenop het maximum van 3%, als de financiële positie van het Fonds het toelaat en dit belastingtechnisch kan (fiscale ruimte). Dit is een afsluiting van het zogenaamde Harmonisatie traject.

 

Je krijgt van PFI nog een brief waarin wordt uitgelegd wat een en ander voor je specifieke situatie betekent. Voor de meeste gepensioneerden betekent het dus dat er over het jaar 2023, waar in oktober de afgeleide CPI-index -2% aangaf, u er toch 4% indexatie bij krijgt per 1-1-2024 (lees: vanaf oktober met nabetaling).

 

Wij als commissie zijn hier blij mee. Natuurlijk hebben we nog niet de gehele Inflatie stijging van de afgelopen jaren ingelopen, maar het Bestuur van het Fonds is goed op weg en maakt de laatste jaren gebruik van haar discretionaire recht.

 

De Pensioencommissie van VO-ING en VO-NN

 


Vereniging Oud Medewerkers Nationale Nederlanden (VO-NN)

Secretariaat:

Paul Pellastraat 234 | 7558 HM Hengelo

E-mail: info@vo-nn.nl

Telefoon 035 – 631 2166