Skip to main content
foto2.jpeg

NATIONALE-NEDERLANDEN ZORG 2023

Zowel gepensioneerden als oud-medewerkers van NN Group, die nog niet gepensioneerd zijn, kunnen gebruik maken van het aanbod van Nationale-Nederlanden Zorg. Hiermee krijgt u als gepensioneerde tot 26% korting en voor oud-medewerkers die nog niet met pensioen zijn tot 20% op de aanvullende verzekeringen. Ook krijgt u extra vergoedingen voor fysio -en oefentherapie, alternatieve geneeswijzen en orthodontie tot 18 jaar, bij de aanvullende verzekeringen Start, Extra en Compleet. Al deze voordelen gelden ook voor gezinsleden.

DE BASISVERZEKERING

De basisverzekering van Nationale-Nederlanden is een combinatiepolis. Dit betekent dat u zelf kiest naar welke zorgverlener u gaat. In de meeste gevallen betalen wij de rekening volledig, ook als wij geen contract hebben met de zorgverlener van uw keuze. Er zijn een paar uitzonderingen. Maakt u gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ, wijkverpleging, fysio- of oefentherapie? Dan vergoeden wij 75% van de rekening, waarbij we ook rekening houden met het maximumtarief. Ook kunt u gebruik maken van het preventief medisch onderzoek van &niped. Dit is een gezondheidscheck die gemakkelijk vanuit huis te gebruiken is en u inzicht geeft in (verhoogde) gezondheidsrisico’s.

AANVULLENDE VERZEKERINGEN:

 • Drie pakketten: Start, Extra, en Compleet. Belangrijk om te weten is dat voor deze verzekeringen geen medische waarborgen worden gevraagd.

 • Vier aanvullende combinatieverzekeringen: Jij & Gemak, Jij & Jonge kinderen, Jij & Pubers, Jij & Vitaal. Kies je voor één van deze verzekeringen, dan hoeft u geen aparte tandartsverzekering af te sluiten.

Bij elke aanvullende verzekering krijgt u:

 • Spoedeisende hulp buitenland - 100% waar u ook bent

 • Mondzorg bij ongevallen - € 10.000,- per ongeval per jaar

 • Mantelzorg - 14 dagen vervangende mantelzorg per jaar

 • Meegroeiservice - Eén keer per jaar tussentijds uw aanvullende verzekering wijzigen

AANVULLENDE TANDENGAAF VERZEKERING

Kies uit 100% vergoeding tot €250, €500, €1000 en €1500. Voor de laatste twee opties kan een tandartsverklaring worden gevraagd wanneer u eenzelfde vergoeding nu niet elders al hebt.

Zorggenoot
Dit jaar kunnen leden van het NN gepensioneerden of oud-medewerkers contract gebruik maken van de diensten van Zorggenoot. Zorgt u, of iemand in uw huishouden, voor een naaste? Ziet u door de regels het bos niet meer of wilt u weten hoe u de zorg wellicht beter kan organiseren? Bel met de Zorggenoot Hulplijn en wij helpen u met antwoorden op praktische vragen en regelhulp op het gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën. Bel ons ook als je nog geen zorgtaken hebt, maar dit er wel aan zit te komen.

Zorgbundel: Jij & Vitaal
Zo lang mogelijk gezond en vitaal blijven? Wij zorgen voor een aanvullende zorgverzekering die je steunt en met je meebeweegt. Breng iedere 3 jaar je gezondheid in beeld en maak gebruik van (online) programma’s, voedingsadvies, brillen, lenzen en andere hulpmiddelen. Daarnaast helpen we je ook weer gezond te worden in het geval er iets speelt, denk aan 10 fysiobehandelingen, uitgebreide buitenland dekking en € 350,- mondzorg.

Oversluiten:

Bent u al verzekerd bij Nationale-Nederlanden, dan kunt u de overstap naar de collectiviteit regelen via Mijn NN Zorgverzekering.

CONTACT MET NATIONALE-NEDERLANDEN ZORGVERZEKERING

Bel 026 353 53 53 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
Whatsapp is ook een mogelijkheid via 06 129 720 45.

OHRA 2023

NN Group heeft voor komend jaar ook een collectieve zorgverzekering afgesloten met OHRA. U kunt daar als lid van VO-NN ook gebruik van maken.

Met de OHRA Zorgverzekering heeft u een combinatiepolis. Dit betekent dat u zelf kiest naar welke zorgverlener u gaat. Als de kosten verzekerd zijn, vergoeden zij meestal 100 % van de rekening. Er zijn twee uitzonderingen. Maakt u gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener binnen GGZ en wijkverpleging (thuiszorg)? Dan wordt 75% van de rekening betaald, waarbij rekening wordt gehouden met het maximum tarief. De rest betaalt u zelf.

Op de premie voor de aanvullende verzekeringen krijgt u een korting van 15%. Meer informatie over de zorgverzekeringen van OHRA voor gepensioneerden leest u hier.

Bent u nog niet gepensioneerd, maar heeft u wel rechten opgebouwd in het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds dan kunt u ook gebruik maken van de voordelen die OHRA u biedt: u krijgt eveneens 15 % korting op de aanvullende verzekeringen

Standaard voordelen

Uitstekende zorg op momenten dat het nodig is

Een van de belangrijkste voordelen van OHRA is dat jij 100% keuzevrijheid hebt voor je fysiotherapeut, ziekenhuis en specialistische kliniek. Wij betalen de rekening!

Maar OHRA biedt meer, denk bijvoorbeeld aan:

 • Online zorg: online GGZ, SkinVision en App de dokter.

 • De Fysio Meeneemservice waarmee je tot 9 behandelingen meeneemt naar het volgende jaar.

 • Gratis Tandongevallendekking tot € 20.000 bij alle aanvullende (tandarts)verzekeringen.

 • Geen wachttijden. Je maakt direct gebruik van je vergoedingen, zoals bijvoorbeeld orthodontie.

Zomaar een greep uit de standaard extra’s van de OHRA Zorgverzekering.

Én collectieve meerwaarde

Ook profijt van je zorgverzekering als je niet ziek bent

Naast collectieve korting op aanvullende verzekeringen, werk jij bij OHRA op een leuke en makkelijke manier aan jouw vitaliteit. Met het gratis pakket OHRA Gezond met:

 • De Persoonlijke gezondheidscheck t.w.v. € 42,50:

Risico’s voorkomen of vroegtijdig opsporen. Met vingerprik voor suiker en cholesterol.

 • Welly app t.w.v. € 75,00:

Persoonlijk well-being programma met coach.

 • Online mindfulness t.w.v. € 60,00:

Kies uit Mindful pauzeren of Mindful thuiswerken.

 • Persoonlijke geldplannen:

Voor situaties met financiële gevolgen.

Fijn als je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken én als je over het algemeen OK in je vel zit. Want er zijn altijd verbeterstapjes mogelijk. Goed, beter, bést in je vel’ noemen wij dat.

ONVZ 2023

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van een Eersteklas Zorgverzekering en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning. U kunt met al uw zorgvragen bij de ONVZ ZorgConsulenten terecht.

Als gepensioneerd oud NN’er kunt u deelnemen aan het werkgeverscollectief van NN Group. U ontvangt 25% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.

Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker van NN met opgebouwde pensioenrechten in het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds, dan kunt u deelnemen in de collectiviteit NN Group Loyaal. U ontvangt 12% korting op de premie van de aanvullende verzekeringen.

DE BASISVERZEKERING

ONVZ biedt een hoogwaardige zorgverzekering met buitengewoon veel vrijheid. Zo mag u bij ONVZ zelf kiezen naar welke huisarts, fysiotherapeut, tandarts en dokter of welk ziekenhuis u gaat. ONVZ vergoedt bijna alle zorg op basis van restitutie. Alleen bij ongecontracteerde zorgverleners in de Wijkverpleging en Geestelijke gezondheidszorg (ggz) hanteert ONVZ sinds 1 januari 2021 maximale vergoedingen.

AANVULLENDE VERZEKERINGEN

Een aanvulling op de Basisverzekering waarmee u meer zorg vergoed kunt krijgen. U kiest uit 5 aanvullende verzekeringen: van Startfit, Benfit, Optifit, Topfit tot Superfit. Deze aanvullende verzekeringen bevatten onder andere fysiotherapie (let op het maximale aantal behandelingen voor manuele therapie), mantelzorgondersteuning en vervangende mantelzorg, preventiecursussen, brillen en lenzen, dieetadvisering en een persoonlijke gezondheidscheck. De hoogte van premie en vergoedingen zijn afhankelijk van het gekozen pakket.
Vanaf Topfit (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

TANDARTSVERZEKERINGEN

ONVZ heeft 4 tandartsverzekeringen. Tandfit Preventief is de eerste volledig op preventie gerichte tandartsverzekering. Tandfit A, Tandfit B en Tandfit C zijn de andere tandartsverzekeringen. Voor Tandfit C (gepensioneerden én nog niet gepensioneerden) moet u gezondheidsvragen beantwoorden om te beoordelen of acceptatie mogelijk is.

Meer zorg maar dan anders

WERELDFIT

 • Een uitgebreide verzekering voor onverwachte en spoedeisende zorg in het buitenland.

 • Planbare zorg in Duitsland en België valt ook onder de dekking, tot het wettelijke of marktconforme tarief van dat land. U hoeft dan niet bij te betalen als de zorg duurder is dan in Nederland (maar het ziekenvervoer naar/van een ziekenhuis in Duitsland en België niet). Handig als u in Nederland lang moet wachten.

 • Met Wereldfit is uw zorg in het buitenland goed geregeld en verzekerd. Wilt u ook verzekerd zijn voor zaken als bagage, hobby- /sportuitrusting of annulering van uw reis dan doet u er goed aan om uw reisverzekering aan te houden. U kunt overwegen om, als dat mogelijk is, de module medische (of geneeskundige) kosten van uw reisverzekering af te halen. Er zijn reisverzekeraars die uw verplichte (en soms ook) vrijwillige eigen risico van de Basisverzekering vergoeden. Wereldfit doet dit niet.

 • Stel voor uzelf vast of de Wereldfit dekking in uw situatie nuttig of noodzakelijk is.

OntzorgPlus

 • Een aanvullende verzekering die hulp biedt bij noodsituaties. Regelhulp nadat u te horen heeft gekregen dat u een ernstige aandoening hebt of nadat u een ernstig ongeval heeft gehad.

 • Voorbeelden van zaken die onder de dekking van OntzorgPlus vallen zijn: tijdelijke extra zorg thuis bij noodsituaties, zorgdiensten en aanvullende zorg bij kanker.

 • Let op: OntzorgPlus is een product dat minder of niet geschikt is voor leden die de leeftijdsgrens van 70 jaar naderen of ouder zijn dan 70 jaar. In de polisvoorwaarden wordt namelijk bij het begrip aandoeningen en bij de dekking aanpassingen in huis en vervoer bij blijvende invaliditeit na een ernstig ongeval, een leeftijdsgrens van 70 jaar gehanteerd.

 • Alle informatie over OntzorgPlus leest u hier.

DE ZORGCONSULENT: UW GIDS IN ZORG

Bij ONVZ bent u niet alleen verzekerd van veel vrije keuze en zeer ruime vergoedingen, maar ook van persoonlijke ondersteuning. U kunt met al uw zorgvragen terecht bij de ONVZ ZorgConsulenten. Zij doen er alles aan om u zo goed en snel mogelijk te helpen aan de zorg die u nodig hebt. Bijvoorbeeld als u op een wachtlijst staat voor een behandeling, of als u twijfelt over een diagnose van uw arts.

 • De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld. Zij gidsen u deskundig van vraag naar antwoord.

 • U kunt de ZorgConsulent onder andere benaderen over wachtlijstbemiddeling, een second opinion, voorlichting over preventiecursussen, gezond leven en bewegen. Ook kunnen zij helpen bij de voorbereiding van een gesprek met uw arts.

 • De ZorgConsulenten van ONVZ bieden de mantelzorger ondersteuning. Zij kunnen de mantelzorger helpen om in balans te blijven. Zij bieden een luisterend oor en denken mee over oplossingen.

 • Alle informatie over de ZorgConsulenten vindt u hier.

De Zorgconsulenten zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 op telefoonnummer 0800 022 14 50 (gratis), kies optie 2. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Oversluiten:

 • Loopt uw zorgverzekering op individuele basis of in een andere collectiviteit al bij ONVZ, dan kunt u, als gepensioneerde, deze polis via MijnONVZ oversluiten naar de collectiviteit van NN Group. Het collectiviteitsnummer is 9497.

 • Dat geldt ook wanneer uw polis in de NN Group Loyaal collectiviteit loopt en u met pensioen gaat. U kunt dan verder, met een hogere korting voor de aanvullende verzekeringen, in het gepensioneerden collectief.

 • ONVZ kan u vragen om aan te tonen dat u een pensioenuitkering krijgt of rechten hebt opgebouwd in het ING Pensioenfonds / het NN CDC fonds.

MEER INFORMATIE EN PREMIES? Op de website van ONVZ vindt u alle informatie.

 • Bent u gepensioneerd dan klikt u hier

 • Bent u een nog niet gepensioneerd oud-medewerker met opgebouwde pensioenrechten bij het ING Pensioenfonds of in het NN CDC Fonds, dan klikt u hier

Als u na het lezen van de informatie vragen heeft, neemt u dan met ONVZ contact op. De medewerkers van het Service Center helpen u graag via chat, telefoon, Facebook en Twitter. Telefonisch zijn zij van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 tot 18.00 uur, te bereiken via het telefoonnummer 030 639 62 22.

ZILVEREN KRUIS 2023

VO-NN en Zilveren Kruis hebben afspraken gemaakt over de VO-NN collectieve zorgverzekering. Eén die past bij

Zo ziet jouw zorgverzekering via VO-NN eruit.

Kies een basisverzekering en vul deze naar eigen wens aan. Hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn, bepaal je natuurlijk zelf. Kies je voor een aanvullende verzekering? Dan krijg je extra vergoedingen én een aantrekkelijke korting op de premie. Dat is mooi meegenomen! Jouw kortingen: 

- 12,5 % korting op de aanvullende verzekering en Extra Vitaal

- 10 % korting op de tandartsverzekering 

De basisverzekeringen van Zilveren Kruis

Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. Het verschil in de basisverzekeringen heeft te maken met de vrijheid in keuze van zorgverleners. Zilveren Kruis heeft twee naturaverzekeringen (Basis Budget en Basis Zeker) en één restitutieverzekering (Basis Exclusief). Bij een naturaverzekering wordt alles geregeld en betaald als u naar de zorgverlener of het ziekenhuis gaat waarmee Zilveren Kruis een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener waarmee Zilveren Kruis geen contract heeft? Dan betaalt u een gedeelte van de behandeling zelf. Bij een restitutieverzekering krijgt u altijd een volledige vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief.

 • Basis Budget: Naturapolis met de laagste premie. U kunt terecht bij een beperkt aantal ziekenhuizen en bij bijna alle zorgverleners. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen krijgt u 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief en de rest betaalt u zelf.

 • Basis Zeker (meest gekozen): Naturapolis waarbij u terecht kunt bij alle ziekenhuizen en bij bijna alle zorgverleners. Heeft Zilveren Kruis geen contract met een zorgverlener of ziekenhuis? Dan krijgt u 75% vergoed en betaalt u de rest zelf, berekend over het gemiddelde bedrag dat Zilveren Kruis met zorgverleners en ziekenhuizen heeft afgesproken met wie Zilveren Kruis een contract heeft.

 • Basis Exclusief: Restitutiepolis met volledige keuzevrijheid uit alle ziekenhuizen en zorgverleners in Nederland en 100% vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief.

Ben je al verzekerd via VO-NN bij Zilveren Kruis? Een goede keuze.

Je hoeft dan niks te doen. Jouw nieuwe premie voor 2023 heb je al ontvangen. En wil je alles toch nog eens bekijken? Dat kan via zk.nl/mijnzilverenkruis.  

Enthousiast geworden en wil je overstappen naar Zilveren Kruis?

Via Collectieve zorgverzekering via VO-ING en VO-NN - Zilveren Kruis kies je de verzekering die past bij jouw wensen. Meld je uiterlijk 31 december 2022 aan bij Zilveren Kruis, dan regelen zij het verder voor je. 

Hierop kun je rekenen als je voor Zilveren Kruis kiest:

 • Heb je zorgkosten gemaakt? Via de Zilveren Kruis-app of Mijn Zilveren Kruis vraag je eenvoudig je geld terug. Je vergoeding staat dan binnen 3 werkdagen op je rekening. 

 • Op zoek naar medisch advies? Met de app Zilveren Kruis Wijzer vind je, waar je ook bent, direct antwoord op jouw medische vragen.  

 • Gezonder leven? Maak kennis met de Actify-app, de vitaliteitscoach als het om jouw gezondheid gaat. Wel zo makkelijk naast je drukke leven met werk, familie en vrienden. 

15 november 2022, Commissie SEB