TROTSOPDEBOER (?)

TROTSOPDEBOER (?)

F4F roeien 300Als ik ‘s morgens vroeg naar fitness (F4F) ga op de scooter zie ik iets liggen op het fietspad. Fitness begint bij mij om 07.00 uur en het is een beetje schemerlicht als ik de afstand van vier kilometer ga afleggen. Ik aarzel nog even en stop dan toch maar om even te kijken wat er op de grond ligt. Het blijkt een nieuwe(?) muts te zijn, die ik oppak en in het mandje achterop de scooter gooi. Dan lekker sporten. Vier kilometer roeien, twee kilometer op de crosstrainer en daarna nog een aantal krachtoefeningen. Anderhalf uur ben ik druk in de sportschool. Pilates en Yoga laat ik trouwens schieten. Mij zie je niet in de Ploeg! Dan terug. Vlakbij ons huis splitst de weg zich in een flauwe bocht naar links en rechts.

Ik aarzel even en ga linksaf. Ik ben nog geen 10 meter verder of hoor een claxon. Als ik omkijk zie ik een stopteken in een Opel met een agent erin. Hij is alleen, waarschijnlijk op weg naar een vroege dienst. Pffffff…... Ik heb waarschijnlijk geen richting aangegeven. Ondertussen stapt oom agent uit de auto. Hij is in vol ornaat. ‘Ik hou u staande in verband met het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid wegens het niet aangeven van de richting die u inslaat’ zegt hij. Ik ben redelijk verbluft, kijk om me heen en zie nergens een kip op straat, laat staan ander verkeer. Assen slaapt nog. Maar de agent kijkt me streng aan. ‘Ruzie thuis’ is mijn eerste gedachte. ‘Dat kost u normaal 180 euro’ zegt hij , ‘maar u komt er met een waarschuwing af, als u zich kunt identificeren’. Ik blijf maar zwijgen, maar het kost me de nodige moeite. Ik vind het ook wel wat komisch, hij in zijn uniform en ik in mijn sport outfit. Een beeld van vroeger komt bij mij op.

Tijdens een vakantie bij de Zwitserse/Italiaanse grens worden we aangehouden door een Italiaanse douanier, ook gekleed in vol ornaat en uitgerust met een formidabele snor. Mijn echtgenote barst in lachen uit en we staan twee uur bij de grens waar alles in de auto minutieus wordt gecontroleerd!! Maar nu, na wat formaliteiten, ik heb gelukkig mijn rijbewijs bij me om me te identificeren, mag ik vertrekken. Half gas, want straks wil hij ook nog controleren hoe hard de scooter kan en dan heb ik nog een serieus probleem….....Thuis, bij een mooie espresso, schiet me opeens de muts te binnen. Wat blijkt tot mijn verbazing, een kwalitatief mooie groene muts met de de tekst ‘TROTS OP DE BOER’. Kennelijk verloren bij een demonstratie rond het Procinciehuis in Assen. Maar, wel heel bijzonder, met het ABN/AMRO logo erop. Boeren zitten toch bij de RABO?? Geen idee waarom er een AA logo opstaat. Ook internet levert me geen oplossing. Mijn vrouw vindt het wel een mooie muts. Maar met dat logo erop ga ik echt niet lopen op bijvoorbeeld de golfbaan.... ‘Maak er even een mooi BOSS logo op’ vraag ik, maar ze weigert. Ze heeft toch nog wat meer met de boeren dan ik. En ook wat meer met de Boer Burger Beweging dan ik. Caroline Ann Maria van der Plas (55),

ik weet eigenlijk niet goed wat ik van haar moet denken. Ze spreekt wel heldere taal en dat spreekt me wel aan, in tegenstelling tot die gepolijste politieke taal in het Haagse. En ze heeft met de huidige stikstof crisis en protesten van de boeren de wind wel goed in de rug. Bij ons buitenverblijf, aan de rand van een natuurgebied, maar met ook de nodige boerderijen, hangt het vol met omgekeerde vlaggen maar ook met fraaie teksten, zoals ‘Haagse idioten brengen dit land naar de kloten’, en ‘Rutte je tijd zit erop, wij willen Caroline aan de top’! Nou, daar ben ik echt nog niet aan toe, dan liever maar Mark Rutte nog een tijdje. Ik zag Caroline recent in een talkshow, waarin overigens ook Hubertus Maria Franciscus Bruls (56) zat, die ook wel heldere dingen zegt. Twee zwaargewichten! Een onsje of wat minder zou ook wel mogen, vind ik. Het ging ook over het gedaalde vertrouwen in het kabinet door de bevolking. Mijn vertrouwen in de hele politiek is naar een dieptepunt gezakt. En dan bedoel ik vooral ook de leden van de Tweede Kamer zelf. Hoezo nieuwe cultuur. Hebben jullie die politieke beschouwingen naar aanleiding van de Miljoenen Nota nog gevolgd? Daar word je toch depressief van.

Nauwelijks argumenten op de inhoud maar vooral spelen op de persoon. Puntjes scoren, vliegen vangen, spreektijd pakken en hopen dat je het journaal of nog beter een talkshow haalt. Een enkeling zou van mij ook nog wel even onderzocht mogen worden in het Pieter Baan Centrum. ….

Maar terug naar dat AA logo. Waarom staat dat toch op die muts, vraagt deze oud NN/ING’er zich af. Misschien kan één van de lezers mij helpen. Zet ik die muts misschien toch nog een keer op, op een winterse dag.


Frits Boss 05 oktober 2022

Bloggers

F.H. Boss

1000 Resterende tekens